The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Laurențiu Matei // Characters

Articol / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Laurențiu Matei // Characters
  • Laurențiu Matei // Characters
  • Laurențiu Matei // Characters
  • Laurențiu Matei // Characters
  • Laurențiu Matei // Characters
  • Laurențiu Matei // Characters
1/6
 Laurențiu Cosmin Matei a studiat între 2010-2014 la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte în cadrul Facultăţii de Arte Decorative si Design, secţia Modă-design vestimentar din 2014 până în 2017.

Characters

CHARACTERS pleacă de la ideea că realitatea nu există și că oamenii au tendința de a-și crea propriile lumi în care atât cei din jurul lor cât și ei insiși devin niște personaje (eng. characters). Întrucât niciodată nu se poate știi cu adevărat cum este o persoană, aceasta devine un personaj văzut printr-un filtru personal, a cărui viața este alcătuită din multiple poveștii spuse în diferite feluri în diferite lumi. Se poate afirma, deci, că toții oamenii sunt in fond niște personaje.
Colecția pune în discuție această viziune a unei lumi formată din personaje, din realitatea care nu există, din faptul că tot ceea ce ne înconjoară e ceea ce vrem noi.
Existența acestor lumi au ca prim factor lumina. Percepută albă, aceasta se descompune în tot spectrul cromatic, reprezentând personajele acelei lumi, fiind atât de diversificate precum culorile.
În concluzie, tema prezintă realitatea artistului. O lume alcătuită din personajele sale, simțite și transmise într-un cod cromatic monocrom.