The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

Narcisa Gabriela Ioniță // Locuințe pentru studenți. Campus Copenhaga

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Narcisa Gabriela Ioniță // Locuințe pentru studenți. Campus Copenhaga
  • Narcisa Gabriela Ioniță // Locuințe pentru studenți. Campus Copenhaga
1/2
Narcisa este absolventă a UAUIM. A studiat arhitectura în București și și-a consolidat cunoștințele lucrând la biroul de arhitectură danez Henning Larsen Architects și biroul japonez - Kengo Kuma And Associates. 

Locuințe pentru studenți. Campus Copenhaga
 
Tema proiectului constă într-un ansamblu pentru tineri, situat în Campusul de Științe Frederiksberg. Una dintre caracteristicile sitului este spina verde - Den Grønne Sti – o promenadă pentru pietoni și biciclete ce asigură o conexiune strânsă cu orașul. Observând cele trei tipuri de oameni ce vor popula campusul (studentul ce locuiește acolo, studentul ce vine din afara campusului și ‘musafirii’) și nevoile lor diferite, spațiile principale ce se găsesc în clădire sunt: căminul studențesc, centrul informației și cunoașterii și spații ce încurajează socializare și învățatul peer to peer (între colegi). Luând în considerare vremea daneză și perioada scurtă de timp în care este posibilă folosirea unei curți exterioare, proiectul încearcă să prelungească utilizarea ei prin subsolul ce devine o extensie a acesteia. Soluția arhitecturală se integrează în spațiu ținând cont de contextul sitului și integrând o fațadă de tip mesh care asigură o tranziție treptată, lină între gradele de transparență.