The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bianca Andreea Alice Rada // Casa Micescu BIBLIOHUB - biblioteca viitorului

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Bianca Andreea Alice Rada // Casa Micescu BIBLIOHUB - biblioteca viitorului
1/1
Bianca a urmat cursurile Colegiului Național Bilingv "George Coșbuc", din București, iar anul acesta a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", specializarea Arhitectură de Interior. Din cadrul activităților extracurriculare, se remarcă participarea ei în cadrul EFdeN, prototip ce a reprezentat România la competiția internațională Solar Decathlon. 

Casa Micescu BIBLIOHUB - biblioteca viitorului
 
În anul 1928 se ridică lângă parcul Cişmigiu Vila Micescu-arhitect Edmond van Saanen. Proiectul  abordează tema bibliotecii viitorului și propune ca răspuns un BIBLIOHUB (biblio-carte, hub-spaţiu de lucru împreună). Conceptul lucrării de diploma constă într-un manual de abordare al clădirilor istorice și vizează teme precum revitalizare (restaurarea în spirit a zonei de bibliotecă parter), inserție (integrarea unor elemente contemporane) și instalație (introducerea unui element nou independent). Propunerea reprezintă impărțirea diferitelor funcțiuni pe diferitele niveluri ale clădirii și anume la parter există secțiunea Books & history, la etajul 1 Books and work, la etajul 2 Books and coffee iar la mansardă un spațiu destinat Books & play. 
Scopul principal al proiectului este să încerce să restabilească relaţia directă prin întâlnire, comunicare, aprofundare şi, în final, regăsirea de sine–spaţiul de carte să redevină un pivot socio-cultural important. 
Dacă fascinaţia pentru citit a dispărut, atunci ea trebuie reinventată.