The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ana-Maria Marchidan // Centrul Cultural Comunitar Rog

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Ana-Maria Marchidan // Centrul Cultural Comunitar Rog
  • Ana-Maria Marchidan // Centrul Cultural Comunitar Rog
  • Ana-Maria Marchidan // Centrul Cultural Comunitar Rog
  • Ana-Maria Marchidan // Centrul Cultural Comunitar Rog
  • Ana-Maria Marchidan // Centrul Cultural Comunitar Rog
1/5
Ana Maria este proaspăt absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București. După un semestru în Ljubljana, Slovenia, prin intermediul bursei Erasmus, a lucrat pentru firmele D-R-A-F-T architects și STUDIO KRISTOF, două birouri slovene.

Centrul Cultural Comunitar Rog
 
Numeroasele transformări la care au fost supuse orașele în ultimele decenii, determinate de procesele de urbanizare, au afectat modul de locuire al comunităților rezidențiale. Politicile de reconstrucție urbană sau fenomenele precum gentrificarea, pot fi văzute atât ca un impact pozitiv asupra societății, cât și ca o acțiune ce trebuie constrânsă, controlată și prevenită, pentru o bună funcționare a orașului.
Lucrarea de diplomă presupune reabilitarea fostei fabrici de biciclete Rog (Slovenia, Ljubljana), un art squat activ de aproximativ 10 ani. Abandonată în 1994, fabrica a trecut prin numeroase încercări de refuncționalizare, dar absența fondurilor și nepotrivirea programelor propuse cu caracterul zonei au făcut ca fabrica să ramână abandonată până în ziua de azi. Un grup de squatteri, însă, a văzut oportunitatea pe care vechea clădire o reprezintă și a transformat-o treptat într-un punct de întâlnire, cu caracter cultural și social, cunoscut de întreaga Ljubljana.