The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Teacă // Integrare urbană: Ansamblu de locuințe colective, București

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Andrei Teacă // Integrare urbană: Ansamblu de locuințe colective, București
  • Andrei Teacă // Integrare urbană: Ansamblu de locuințe colective, București
  • Andrei Teacă // Integrare urbană: Ansamblu de locuințe colective, București
  • Andrei Teacă // Integrare urbană: Ansamblu de locuințe colective, București
1/4
Pe lângă studiile sale în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, la Facultatea de Arhitectură, Andrei a bifat și experiența la „École Nationale Supérieure d'Architecture de Paris-Belleville” prin cadrul programului Erasmus. 

Integrare urbană: Ansamblu de locuințe colective, București
 
Demersul proiectului mizează pe încărcătura istorică a sitului, având în vedere conceperea unui ansamblu de locuințe colective printr-o raportare la morfologia urbană a țesuturilor tradiționale bucureștene, la „motive”, tipologii ale locuirii specifice unui loc care îi oferă un anumit caracter, precum fundătura bucureșteană.
Proiectul propune astfel stabilirea unei continuități față de țesutul învecinat cu o valoare istorică considerabilă, o coeziune cu acest țesut destructurat, aflat într-o continuă disoluție, având în vedere redarea unei anumite coerențe urbanistice, consolidarea unui anumit caracter preexistent al locului, conturând o identitate bucureșteană. Într-o perioadă în care proiectele urbane și arhitectura preiau modele internaționale, uniformizând specificitățile locale, raportarea la forma urbană tradițională locală și la caracteristicile sale valoroase și identitare este fundamentală pentru propagarea și re-crearea unei atmosfere urbane specifice, ancorată în memoria colectivă a locuitorilor.