The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ana Corina Ștefănescu // Centru de cultură și meșteșug-Curtea Brâncoveneasca Doicești, Dâmbovița

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Ana Corina Ștefănescu // Centru de cultură și meșteșug-Curtea Brâncoveneasca Doicești, Dâmbovița
  • Ana Corina Ștefănescu // Centru de cultură și meșteșug-Curtea Brâncoveneasca Doicești, Dâmbovița
  • Ana Corina Ștefănescu // Centru de cultură și meșteșug-Curtea Brâncoveneasca Doicești, Dâmbovița
1/3
Ana prezintă un foarte mare interes proiectelor de voluntariat și workshop-urilor pentru tehnici de arhitectură tradițională, participând la restaurarea conacului P.P. Carp (satul Țibănești, Iași). În cadrul universității se evidențiază cu locul II la proiectul de arhitectură anul V - “Structuri speciale - Clădiri insert în zona protejată Calea Victoriei”, iar apoi cu activitate de intern la biroul ADNBA.

Centru de cultură și meșteșug-Curtea Brâncoveneasca Doicești, Dâmbovița
 
La o scară mai mică, localitatea Doicești include valori diversificate legate de patrimoniu, fiind reprezentată de un țesut în care s-au inserat edificii reprezentative corespunzătoare mai multor etape istorice, ceea ce a dus la creşterea diversității patrimoniale. Ruinele fostei curți domnești precum și fosta biserică brâncovenească, actuale monumente istorice, reprezintă elemente puternice în contextul sitului studiat. Adiacent acestor monumente, este ridicată la est de fosta curte, noua biserică a satului, un alt element important vieții comunității. În proximitatea noii biserici, este propus un centru meșteșugăresc iar adiacent bisericii de curte vechi, un turn clopotniță.
Centrul meșteșugăresc va avea rol în formarea profesională a locuitorilor cu ajutorul meșterilor locali prin educarea practică a comunității dar și ca loc de găzduire pentru viitoare workshop-uri și activități creative din zonă. Propunerea acestor activități a vizat perspectiva ocupațională a localnicilor precum și resursele locale care pot fi utilizate.