The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sorin Maxim // Norii

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Sorin Maxim // Norii
  • Sorin Maxim // Norii
  • Sorin Maxim // Norii
  • Sorin Maxim // Norii
1/4
Am început studiile de licență în cadrul Universității Naționale de Arte București, Facultatea de Arte plastice, departamentul Sculptură, iar anul 2014 m-am înscris la programul masteral din cadrul aceluiași departament.

Pe parcursul acestor 5 ani de studiu, m-am ocupat de subiectul aprofundării relației dintre individ și natură. Dimensiunea individuală este analizată sistematic, fără a urmări neapărat un fir cronologic.

NORII

Tematica lucrării de dizertație are ca subiect aprofundarea relației dintre individ și natură. Dimensiunea individuală este analizată sistematic, fără a urmări neapărat un fir cronologic. Pornind de la anumite stări simțite și întrebări declanșate în copilărie de prezența anumitor elemente, ori mai bine spuns fenomene naturale – norii, artistul reușește să creeze o întreagă serie de corpuri tridimensionale care ridică problematici profunde vizând atât natura umană cât și interdependeța dintre om și natură, fără a-și propune să atingă concepte cu valențe ecologice ori legate de nefologie.

Merită menționat faptul că proiectul de față, denumit simplu ”Norii”, este o continuare a căutărilor din perioada de licență. Materialele folosite variază, dar să aruncăm o privire asupra lucrărilor și a tehnicilor folosite în ordinea în care au fost ele create.