The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Șerban Anghel // Centru arheologic și turistic

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Șerban Anghel // Centru arheologic și turistic
  • Șerban Anghel // Centru arheologic și turistic
  • Șerban Anghel // Centru arheologic și turistic
1/3
Anghel Serban este absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, care caută o îmbunătăţire constantă în desen şi arhitectură. Pe plan profesional, a terminat un internship la biroul de arhitectură SYAA şi a colaborat de-a lungul timpului, ca ilustrator, cu diverse firme.

CENTRU ARHEOLOGIC SI TURISTIC LA CETATEA ARGAMUM, JUD. TULCEA

Punctul de plecare al proiectului a fost patrimoniul cultural nevalorificat al Dobrogei, alcătuit din ruine de fortificaţii antice. În cadrul acestui patrimoniu, s-a ales situl arheologic al cetăţii Argamum datorită vechimii sale (cea mai veche cetate din România) şi poziţionării pe coasta Doloşman. Terenul predominant plat combinat cu accentul vertical, reprezentat de coastă, determină volumetria proiectului, simplificat într-o linie continuă care conecteaza lacul, terenul şi cerul.


Lipsa unei referinţe actuale pe sit şi istoria ţesuturilor suprapuse ale cetăţii au dus la planul ortogonal al proiectului, orientat către punctele cardinale. În alcătuirea planului, curţile interioare definesc funcţiunile (hotel, restaurant, centru de cercetare, muzeu, etc.) sau fac legatura între spaţii iar relaţia dintre plin şi gol este mediată de peristil. Din compoziţia volumetrică, turnul acţioneaza ca legătură vizuală cu cetăţile învecinate şi semnal pentru întregul complex.