The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Raul Lazăr // Mold

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Raul Lazăr // Mold
  • Raul Lazăr // Mold
  • Raul Lazăr // Mold
  • Raul Lazăr // Mold
  • Raul Lazăr // Mold
1/5
Raul Lazăr a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul: Modă-Design Vestimentar. În proiectele sale personale, se inspiră cel mai mult din texturi și structuri, consideră că o piesă vestimentară fără cel puțin o textură, nu este interesantă.

MOLD

Conceptul lucrării de diplomă are în vedere invesigarea bacteriilor și a ciupercior fugiice, de la formă până la structura și textura acestora, pentru o redare a materialităților cât mai aproape de acestea, colecția mai are ca sursă de inspirație și arta poetică modernă-„Flori de mucigai” de Tudor Arghezi. Plecând de la această poezie dorește să redea „urâtul-frumos” în modă contemporană.


Datorită elementului: „mucegai”, majoritatea pieselor vestimentare au materialități diferite, asemănătoare bacteriilor-ciupercilor, lăsând impresia de extinderea acestora pe haine. Materialitățile sunt alcătuite din diferite tipuri de stofe: groase-subțiri, închise-deschise, ușoare-rigide. La care sunt adăugate texturi din silicon și fetru.