The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Petronela Roșu // Vis-panou decorativ

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Petronela Roșu // Vis-panou decorativ
  • Petronela Roșu // Vis-panou decorativ
  • Petronela Roșu // Vis-panou decorativ
  • Petronela Roșu // Vis-panou decorativ
1/4
Petronela Roșu a studiat între 2008 - 2012 la Liceul de Arte „Nicolae Tonitza” din București, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte, în cadrul Facultăţii de Arte Decorative și Design, secţia Ceramică din 2013 până în 2016. Pentru o perioadă de timp între 2015 – 2016, a studiat la Universitatea Jan Evangelista Purkyne, în Ústí nad Labem, Republica Cehă.

VIS - PANOU DECORATIV

Lucrarea este compusă din trei panouri decorative cu funcţie de corp de iluminat realizate din plăci de porţelan încastrate într-un sistem de prindere din lemn, având şi instalaţia electrică ataşată. Punctul de pornire al demersului artistic îl constituie universul personal, imaginativ având ca temă „Oraşul din vis”, care constă într-o suită de desene laborioase ilustrând scene diverse ale unui repertoriu citadin aflat la marginea dintre starea de vis şi imaginaţia izvorâtă din amintiri ale copilăriei. Aceste desene au fost transpuse prin gravarea lor în porţelan dând naştere la zone cu diferite grosimi de linie care sunt puse în valoare prin transluciditatea porţelanului în lumină.


Originalitatea lucrării este dată de plastica desenului minuţios şi extrem de expresiv, luminos pe fundal întunecat datorat translucidităţii porţelanului, care compune feţele panourilor decorative – corpuri de iluminat. La realizarea plăcuțelor s-a folosit porțelan de Limoges, la o temperatură de ardere de 1240 °C, cu o singură ardere, fără biscuitare.