The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Tudor Matache // Metaforă vegetală

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Tudor Matache // Metaforă vegetală
  • Tudor Matache // Metaforă vegetală
  • Tudor Matache // Metaforă vegetală
  • Tudor Matache // Metaforă vegetală
1/4
Născut în București, a absolvit liceul de arte plastice, instituție în care a deprins primele noțiuni de reprezentare artistică ale formelor umane. Inițial, în exercițiul artistic liceal o temă complexă și dificilă, portretul va deveni elementul vizual cel mai frecvent abordat de autor în ultimii ani.

METAFORĂ VEGETALĂ

Lucrarea are la bază ideea că în contextul lumii vii atât formele umanoide cât si regnul vegetal se supun acelorași tipuri de legi impuse de natură, legi cărora artistul le caută înțelesurile. Existența efemeră a unei frunze se aseamănă tangențial cu cea a evoluției omului; apare mai întâi în „pântecele” unui mugur, se naște, crește, îmbătrânește veștejind, în cele din urmă întorcându-se în rezervorul nediferențiat al vieții, pământul. Omul având o natură duală, el, asemeni frunzei, este construit fragil, dar în același timp are o structură complexă a materiei. Pentru a surprinde comparativ fragilitatea condiției umane, în imaginea scheletului frunzei am definit vizual, integrate formal, protrete profilate.