The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Bilius // Ubique

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Maria Bilius // Ubique
  • Maria Bilius // Ubique
  • Maria Bilius // Ubique
  • Maria Bilius // Ubique
1/4
Maria Bilius este absolventă a Universității de Arte din București, secția Grafică de șevalet(licență) și Design grafic(master). A studiat cu bursă Erasmus în Polonia și în Franța, specializându-se în graphic design și comunicare vizuală. Ca centru de interes, Maria se axează pe design de ambalaj, bijuterie și de artă contemporană.
UBIQUE

UBIQUE(lat.) - CARE SE AFLĂ ÎN ACELAȘI TIMP ÎN DOUĂ SAU MAI MULTE LOCURI.

Proiectul a pornit de la ideea de modul ca esență a tot ceea ce ne înconjoară, contextualizându-l în design-ul tipografic. Cuvântul este un modul, litera fiind și ea compusă dintr-un set de caracteristici repetitive. Prin cuvânt poate fi exprimat totul, văzut și nevăzut, existent sau nu, o înșiruire de elemente identice în esență, deci modulare.

Demersul a fost unul treptat, de la litere modulare, spre tridimensional, iar mai apoi spre mișcare. A rezultat o instalație tipografică, cinetică, formată din module. Aceasta are un set de 4 tipuri de literă, toate formate pornind de la același element: o jumătate de semilună. Alfabetele variază ca stil, de la litere perfect lizibile, la litere gotice, decorative. Literele capătă formă în instalație prin aceste module tridimensionale, ca un puzzle, cu piese identice care generează un text. Agățate la diferite distanțe atât față de sol, cât și una de alta, cu ajutorul unei surse de lumină, ele proiectează umbra pe o suprafață plană. Modulele aflate mai aproape de lumină apar mai mari în umbră, în timp ce, acelea situate la o mai mare distanță, au o umbră mai mică.

Lumina creează un joc de umbre, ca o animație de forme grafice ce se deformează și se recompun, într-un text lizibil.