The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iulia Elena Popescu // Casa dansului

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Iulia Elena Popescu // Casa dansului
  • Iulia Elena Popescu // Casa dansului
  • Iulia Elena Popescu // Casa dansului
  • Iulia Elena Popescu // Casa dansului
  • Iulia Elena Popescu // Casa dansului
1/5
Iulia Popescu este absolventă a Facultăţii de Arhitectură din cadrul U.A.U.I.M. Diploma reprezintă o întrepătrundere a domeniilor sale de interes, arhitectura şi dansul. Ea însăşi practicantă a dansului, cunoaşte îndeaproape aceast domeniu şi aduce o notă profund personală proiectului de diplomă.

CASA DANSULUI. SPAŢIU PENTRU EDUCAŢIE ŞI SPECTACOL | BUCUREŞTI

Două dintre cele mai importante instituţii din România, dedicate dansului, nu au spaţii potrivite pentru a-şi desfăşura activităţile. Liceul de Coregrafie Floria Capsali, singura şcoală din România dedicată exclusiv dansului, şi-a pierdut sediul în urma cutremurului din 1977, fiind nevoit să se mute între diferite clădiri. Centrul Naţional al Dansului, instituţia ce promovează dansul contemporan, şi-a pierdut sediul în 2009 în urma reconfigurării Teatrului Naţional.
 
 
Casa Dansului devine, astfel, un pol pentru viaţa culturală a oraşului. Găzduieşte Şcoala Profesională de Dans, Căminul pentru elevii săi şi un Spaţiu de Spectacole. Este acasă pentru elevii ce vor învăţa, vor susţine spectacole şi vor locui acolo pe timpul pregătirii, pentru dansatori şi coregrafi independenţi ce vor susţine ocazional spectacole acolo, dar şi pentru spectatori. Este plasată pe axa culturală a capitalei, Calea Victoriei, la intersecţia cu Str. Lemnea, pe care s-a aflat prima Şcoală de Coregrafie din România.