The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Grosu // Manual de mnemotehnie

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andrei Grosu // Manual de mnemotehnie
  • Andrei Grosu // Manual de mnemotehnie
  • Andrei Grosu // Manual de mnemotehnie
  • Andrei Grosu // Manual de mnemotehnie
  • Andrei Grosu // Manual de mnemotehnie
1/5
Andrei Grosu a studiat între 2008 - 2012 matematică informatică la Colegiul Național Cantemir Vodă din București, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte în cadrul Facultăţii de Arte Decorative și Design, secţia Design Grafic, din 2013 până în 2016.

MANUAL DE MNEMOTEHNIE ȘI MEMORIE VIZUALĂ

Sistemul psihic uman presupune antrenarea tuturor componentelor sale, solicitări multiple și variate ce mobilizează experiența sa anterioară, dar obligă și la găsirea unor noi soluții. Mnemotehnia, numită și arta memoriei reprezintă un ansamblu de tehnici ce ajută memoria folosindu-se de un lanț de asocieri mentale. Aceasta utilizează codificări mai mult sau mai puțin elaborate, indicii de recuperare și exemplificare prin imagini ca și unelte pentru o stocare și recuperare mai eficientă a informațiilor. 

Această carte are scopul de a dobândi un control și o coordonare mai bună a acestui process natural. Manualul de mnemotehnie și memorie vizuală este alcătuit din două părți. Prima parte, cea teoretică, cuprinde informațiile pentru a înțelege mai bine procesul de memorare și mnemotehnia. A doua parte, cea practică, reprezintă un set de exerciții dezvoltate pornind de la modul de funcționare al memoriei și bazate pe principii mnemonice pentru formarea și îmbunătățirea memoriei vizuale.