The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Emanuel Ungureanu // Japonisme

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Emanuel Ungureanu // Japonisme amphoto.ro
  • Emanuel Ungureanu // Japonisme
  • Emanuel Ungureanu // Japonisme
  • Emanuel Ungureanu // Japonisme
  • Emanuel Ungureanu // Japonisme
  • Emanuel Ungureanu // Japonisme
1/6
Emanuel a studiat formele de artă în Iași, lucru ce a sporit dorința de aprofundare a acestora în conceptele vestimentare. Arta, în vizunea sa, transmite emoții și trebuie să-și propună ca într-o oarecare măsură și fel să impresioneze emoțional publicul pentru a exista performanță.

JAPONISME

Conceptul colecției de modă exprimă revalorificarea costumului tradițional japonez la originile sale impresionante din epoca femeilor de curte și a ordinului samurailor, vizualizat prin ochiul contemporan, nostalgic. Elementele stratificate ale portului japonez oferă complexitate ținutei și valoare, iar acest aspect grandios l-a impresionat pe Emanuel, ținutele realizate evocând acest sentiment.
 

 
Titlul „Japonisme” provine din limba franceză, acesta a fost utilizat prima dată în perioada impresionistă, aceasta reprezintă influența japoneză în cultura artistică, estetică și de modă din occident, îmbinând plăcutul japonez cu cel european, acestă inspirație este regăsită în construcția ansamblurilor vestimentare ale lui Emanuel.
 
În concluzie, japonismul reprezintă punctul de inspirație prin care absolventul a adaptat sentimentul maiestuos al ținutei tradiționale japoneze, filtrate prin dogmele contemporane ale vestimentației globalizate.