The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Elleny Radu // Arhetipuri

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Elleny Radu // Arhetipuri
  • Elleny Radu // Arhetipuri
  • Elleny Radu // Arhetipuri
  • Elleny Radu // Arhetipuri
  • Elleny Radu // Arhetipuri
  • Elleny Radu // Arhetipuri
  • Elleny Radu // Arhetipuri
  • Elleny Radu // Arhetipuri
1/8
Elleny Radu este un tanar pictor, proaspăt absolventă a UNarte București. Originară din orașul Comanesti, Elleny și-a început cariera în cadrul Galeriei Posibile. Ulterior, aceasta a avut diverse colaborări, precum Wagner Arte, iar in prezent cu Deco Furniture, Decoraktiva si Subcarpați.

ARHETIPURI

“Arhetipuri” reprezintă o colecție inspirată de cele mai importante arhetipuri descrise de către Carl Gustav Jung, precum Anima, Animus și Umbra.
În cele șapte tablouri din această lucrare regăsim imagini “simbol” ale fiecărui arhetip: Mama – simbol al pământului, fecundității și regenerării, Forța fizică – personificată de Tarzan, Fecioara Maria – mama spirituală înzestrată cu puterea de a iubi necondiționat, Magicianul – întruchiparea inteligenței și a veseliei, Elena lui Faust – portret ce are la bază un nivel estetic și romantic al femeii expansive și curajoase, Sofia – reprezentând calmul și înțelepciunea și Umbra – simbolul haosului și al sălbăticiei.

Inspirația vine și din simbolistica folclorului romanesc și totodată din simbolistica plantelor. Cromatica specifică paletei utilizate este dominată în special de culori calde și de căldura regăsite și in straiele populare românești. Toate aceste culori sunt dătătoare de energie și vorbesc astfel despre cel care le poartă.