The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Elena Pîrvu // Divina comedie

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Elena Pîrvu // Divina comedie
1/1
În general în artă nu am neapărat o temă, un model real sau natural. Pictura, însă, are un model specific superior pentru că poate înfățișa totul pentru ochi. Elena organizează pe pânze abstracții jucăușe ale minții, condiții dificile de gândire, dar și simplități fragmentare de înțelegere.

DIVINA COMEDIE

Este o interpretare după cele trei volume: Infern, Purgatoriul și Paradisul ale lui Dante Aligheri.
 
De la scriere la imagine (scriere, percepție, imagine) 
 
Prima intenție a fost de a aduce în prezent un subiect care datează din Evul Mediu. A ales scrierea în versuri „Divina Comedie” a lui Dante ca factor primordial al creării imaginilor pe care le-am realizat pe parcursul a câteva luni. Am încercat sa ilustrez stări umane prin personaje alegorice. Nu am vrut să reprezint oameni, ci stări, fapte și calități sau defecte prin intermediul simbolurilor pe care le-am alăturat personajelor.