The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Diana Ciobanu // Orenda

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Diana Ciobanu // Orenda
  • Diana Ciobanu // Orenda
  • Diana Ciobanu // Orenda
  • Diana Ciobanu // Orenda
  • Diana Ciobanu // Orenda
1/5
Tânărul designer, Diana Ciobanu, absolvent al Universității Naționale de Arte București, deține marca Sweven(by Diana Ciobanu), înregistrată în 2016, care produce și comercializează produse din materiale naturale și produse handmade. Produsele handmade sunt create și lucrate chiar de designer, aducând în actualitate vechea tehnică a țesutului la gherghef.

ORENDA

Această colecție reprezintă pentru creatoare un pas înainte pe o scară de evoluție personală, fiind profund atinsă de subiect, deși spune că în trecut l-ar fi ignorat și ar fi ales să fie „la fel de oarbă ca până atunci. Reprezintă treapta pe care am urcat-o, din adolescentă devenind tânăr adult, momentul în care am încept să percep frumusețea altfel, să înțeleg și să îmi creez propriile principii”.
 

Pornind de la meșteșugul țeserii la război sau gherghef și de la tradițiile românești a reușit să creeze un personaj modern, fascinant, delicat, grațios și sensibil dar in același timp puternic, feminin, liber, departe de a fi ancestral sau ordinar, menit să inspire și sa îndrume spre libertate, descătușare și spre întorcerea la vechi obiceiuri și hobby-uri. Pentru acest personaj a ales pseudonimul „femeia zeiță”.