The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cristina Marcu // Museu cal ferro

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Cristina Marcu // Museu cal ferro
  • Cristina Marcu // Museu cal ferro
  • Cristina Marcu // Museu cal ferro
  • Cristina Marcu // Museu cal ferro
1/4
Cristina Marcu lucrează ca arhitect în București. În 2016 a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul UAUIM. În anul 2013-2014 a beneficiat de o bursă de studiu la Escola Tecnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), urmând ca în 2015 să revină în Barcelona pentru practică la biroul Miralles Tagliabue EMBT.

MUSEU CAL FERRO

Într-o zonă cu potențial din centrul Barcelonei, proiectul propune un muzeu al artelor decorative ale fierului în Catalonia, vizând revalorizarea acestui patrimoniu uitat. Noua clădire a muzeului forjei se așază la bulevard, oferindu-i acestuia o fațadă vitrată ce ia forma unei vitrine în care sunt expuse obiectele de artă.


De la orice nivel și din orice sală de expoziție, vizitatorii descoperă diferite perspective ale orașului vechi, care apare el însuși ca o vitrină, fiind deopotrivă exponat și fundal. Clădirea se împarte în două volume separate și unite în același timp de o curte îngropată și de un volum suspendat.

Volumul de la stradă, vitrina, este muzeul produsului în timp ce clădirea din spate și curtea configurează muzeul producției cu ateliere, instalații și exponate din sfera producției de obiecte de artă a fierului. Volumul de la bulevard este suspendat, creându-se astfel un spațiu acoperit în care se va desfășura târgul meșteșugarilor, unde vizitatorii pot vedea și cumpăra produsele realizate în atelierele din curtea muzeului.