The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Axel Muctat // Bìhù

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Axel Muctat // Bìhù
  • Axel Muctat // Bìhù
  • Axel Muctat // Bìhù
  • Axel Muctat // Bìhù
  • Axel Muctat // Bìhù
1/5
Muctat Axel este o proaspătă absolventă a UNARTE București, departamentul Ceramică-Sticlă-Metal. Deși a fost elevă în cadrul unui liceu teoretic, Axel și-a descoperit talentul în desen și, mai ales, în activitățile manuale precum sculptura și creația accesoriilor. Astfel, tânăra a ales calea artei metalului.

BÌHÙ

Imaginea țestoasei ascunde înțelesuri diverse și simboluri ce pot fi descoperite în multe culturi ale lumii. Muctat Axel a fost inspirată să realizeze o lucrare sculpurală din metal pe această temă. Mișcările blajine ale animalului și rezistența de care dă dovadă au îndrumat-o către alegerea unor forme curate și puternice.


Luând în vedere miturile cosmogonice chinezești, ea dorește ca lucrarea să fie una a spațiului și a luminii. Astfel, a ales să folosească metalul inox în combinație cu sticla translucidă. Luciul inoxului produce în alternanță cu formele curgătoare jocuri de lumini și umbre. Compozițional, a ales să folosească efectul plin-gol ce dă senzația de spațialitate și conferă lucrării suplețe și sensibilitate.

Titlul este „Bìhù”, adică „adăpost” în limba chineză tradițională, făcând astfel o paralelă către mitul abordat. Corpul abstractizat transpus în inox în combinație cu sticla tremoformată și castele de cupru oferă efect de vitraliu. Carapacea precum o cupolă înfățișează cerul și grija divină pentru Creație.