The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Artemisa Pascu // Degradări termice ireversibile

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Artemisa Pascu // Degradări termice ireversibile
  • Artemisa Pascu // Degradări termice ireversibile
  • Artemisa Pascu // Degradări termice ireversibile
1/3
Artemisa Pascu a studiat între 2001- 2013 ani la Liceul de Arte Hariclea Darclée din Brăila. A absolvit UNArte, anul acesta, cu o diplomă de excelență la secția Design. În prezent este junior designer la DoR.

DEGRADĂRI TERMICE IREVERSIBILE

Proiectul Degradări termice ireversibile are la bază teoria Morții termice a Universului formulată de Carnot, pornind de la Principiul al II-lea al Termodinamicii. Proiectul este format din: partea tehnică ce prezintă informațiile strânse pe tot parcursul realizării experimentelor și partea subiectivă ce cuprinde fotografii de detaliu, realizate pe film și o parte teoretică de susținere și de înțelegere a proceselor ce stau la baza întregului proiect. În acest proiect experimental de tip cercetare de laborator sunt prezentate reacțiile a 20 de materiale, dintre care 10 neprelucrate și 10 prelucrate.
 

Fiecare proces a fost realizat pe câte un exemplar al materialelor. Fotografiile au fost făcute la anumite intervale de timp, datele fiind calculate și notate în secunde. Alături de acestea au fost precizați și ceilalți factori specifici fiecărei transformări suferite de materiale. Observarea s-a făcut fără a interveni în mod invaziv asupra fenomenelor desfășurate.