The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Holovciuc // Centru: Cetatea de scaun a Sucevei

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andrei Holovciuc // Centru: Cetatea de scaun a Sucevei
  • Andrei Holovciuc // Centru: Cetatea de scaun a Sucevei
  • Andrei Holovciuc // Centru: Cetatea de scaun a Sucevei
  • Andrei Holovciuc // Centru: Cetatea de scaun a Sucevei
  • Andrei Holovciuc // Centru: Cetatea de scaun a Sucevei
1/5
„Holo” sau călător, pietrar, arhitect, jucător de table și de LEGO, proaspăt absolvent, iubitor de filme și ciclism deopotrivă.

CENTRU CULTURAL CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

Un monument atât de important precum Cetatea de Scaun a Sucevei merită să aibă un impact cultural mult mai profund decât în prezent, să devină o prezență notabilă la nivel regional. Proiectul de față își propune să curețe platoul cetății de clădirile parazite care îl definesc în prezent, cu funcțiuni nepotrivite, și să contribuie la aspectul cultural cu un volum curat, supus întru totul monumentului istoric.
 

 
Din punct de vedere funcțional, proiectul adună o colecție de elemente culturale diferite. Funcțiunea principală este reprezentată de muzeul arheologic al cetății, care adăpostește artefacte descoperite în zonă de-a lungul timpului; direct legat de Muzeul Satului Bucovinean din apropiere, un atelier de meșteșuguri tradiționale îi oferă vizitatorului o vedere inedită din lumea sculpturii tradiționale, a încondeierii ouălor, a țesăturilor sau olăritului; un spațiu de repetiție este rezervat pentru Ordinul Cavalerilor Solomonari – o ceată de tineri suceveni care reproduc tradiții medievale; nu în ultimul rând, un spațiu rezervat atelierelor de arheologie care să continue cercetările întrerupte în anii 1970.