The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andreea Ciungan // Lurish

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andreea Ciungan // Lurish
  • Andreea Ciungan // Lurish
  • Andreea Ciungan // Lurish
  • Andreea Ciungan // Lurish
  • Andreea Ciungan // Lurish
  • Andreea Ciungan // Lurish
  • Andreea Ciungan // Lurish
1/7
Andreea Ciungan este absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design, departamentul Design Vestimentar, master în Arte Vizuale, specializarea Strategii de Modă şi Costum, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.

LURISH

Conceptul lucrării „Lurish” reprezintă un omagiu adus esteticii eleganţei personajului amish.
 
 
Ideea colecţiei reprezintă fuziunea dintre stilul masculin şi cel feminin, contopirea acestora şi redarea unui stil actual, uşor androgin. S-a propus corelarea imaginii feminine, prin aerul sofisticat, graţia şi eleganţa, conferite de volanele prezente în anumite piese vestimentare sau de transparenţa şi fragilitatea altora, cu influenţa masculină, date de rigurozitatea şi claritatea croielilor. Punctul de pornire îl reprezintă minimalismul, ce este adus în prim-plan, cu mici influenţe din zona deconstructivismului, prin prelucrarea şi utilizarea riguroasă a tiparului. Se face o legătură între cuminţenia stilului amish şi estetica minimalismului modern şi urban.
 
Influenţată de tendinţa stilului „back-to-basic”, prin modestia ţinutelor Amish, a creat o serie de veşminte, care pot transmite mai multe tipuri de look-uri: relaxat de tipul casual, romantic de inspiraţie boemă, sobru, elegant.