The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandru Ranete // Incursiunea M

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Alexandru Ranete // Incursiunea M
  • Alexandru Ranete // Incursiunea M
  • Alexandru Ranete // Incursiunea M
  • Alexandru Ranete // Incursiunea M
  • Alexandru Ranete // Incursiunea M
1/5
Alexandru Ranete este designer grafic și entuziast al fotografiei.

INCURSIUNEA M

Proiectul constă într-o carte de buzunar, intitulată ”Incursiunea M”. Tematica cărții reprezintă în mare parte domeniul auto care este prezentat sub forma unei incursiuni prin istoria invențiilor, înglobând prin capitolele sale informații de la primul mecanism cu abur de acum circa 2000 de ani, până la tehnologia actuală montată pe automobile.

Pentru o reprezentare grafică potrivită s-a ales un stil minimalist de reprezentare a informațiilor esențiale prin ilustrații formate doar din linii care sugerează o atmosferă deschisă prin desenul care pare să se piardă în fundal, prin liniile care nu urmează reguli în ceea ce privește intersecția și suprapunerea lor și prin tratarea trăsăturilor obiectelor în maniera aceasta care pare mai dezinvoltă, evitând astfel monotonia. Scopul proiectului este de a oferi informația într-un mod cât mai antrenant care să invite privitorul și să îl stimuleze să descopere informațiile oferite în proiect.