The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandru Petrișor // Muzeul de istorie Sighișoara

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Alexandru Petrișor // Muzeul de istorie Sighișoara
  • Alexandru Petrișor // Muzeul de istorie Sighișoara
1/2
Alexandru este născut în Sighisoara, județul Mureș. A absolvit Liceul Joseph Haltrich, profilul uman, apoi a decis să urmez arhitectura, luându-l expemplu pe tatăl său vitreg. Crede că putem învăța la fiecare pas câte ceva și îi place să exploreze la tot pasul. Este într-o continuă căutare de viziuni asupra lucruilor. Consideră că respectul este una dintre cele mai importante valori în evoluția personală.

MUZEUL DE ARHEOLOGIE ȘI ISTORIE AL MUN. SIGHIȘOARA

Una dintre cele două teme a fost Restaurarea fostei barbacane a turnului Croitorilor, refacerea zidurilor incintei și turnului de apărare, cu galeria de arcasi, hersa principală de intrare a cetății și zona interioară a bastionului.
 

A doua temă a fost construirea muzeului în afara incintei. La baza barbacanei Turnului Croitorilor. Muzeul are o arie construită desfășurată de 4800 mp. Parterul cu zona de acces principală cu hol, receptie, zonă info cu intrare din exterior, cât și din interior din zona de recepție a muzeului, sală de conferinte cu foyer de aprox. 220 de persoane, un spațiu de expoziție temporară de aproximativ 140 de mp., spațiu expoziție parmanentă de aprox. 1200 mp, zona de parcare (24 de locuri + spații tehnice) si deservirea personalului de aprox. 800 mp., spații de comerț, suveniruri cu acces din strada pentru public. La Etajul 1: spații de laboratoare, conservare, restaurare, etuvare, grupuri sanitare, arhive vizitabile/nevizitabile, sala de expozitie permanentă, terasă circulabilă. La Etajul 2: Birourile administrative, grupuri sanitare, spatiu expozitie permanentă,spațiu amenajat pentru public/personal.

Muzeul are 2 circulații, una se face prin muzeu, iar iesirea este pe aleea de lângă zidul cetății, iar celaltă circulație se face pe dinafara muzeului, pe vechea alee a barbacanei, care trece peste muzeu si ajunge tot in cetate.