The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandra Mihai // Joc de construcție educativ

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Alexandra Mihai // Joc de construcție educativ
  • Alexandra Mihai // Joc de construcție educativ
  • Alexandra Mihai // Joc de construcție educativ
  • Alexandra Mihai // Joc de construcție educativ
  • Alexandra Mihai // Joc de construcție educativ
  • Alexandra Mihai // Joc de construcție educativ
1/6
Alexandra Mihai este proaspăt absolventă a Universității Naționale de Arte din București. A studiat în cadrul departamentului de Design, cu specializarea Design de Obiect și Comunicații vizuale. Pe parcursul studiilor masterale aceasta a fost aceptată în Programul Erasmus, a studiat un semestru la Universitatea Wolverhampton din Marea Britanie, în cadrul departamentului de Design de Produs.

JOC DE CONSTRUCȚIE EDUCATIV DEDICAT COPIILOR PREȘCOLARI

Alexandra Mihai a propus pentru lucrarea de disertație un concept de joc de construcție educativ pentru copii preșcolari. Un joc de construcție modular dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani pentru activitățile de creație în cadrul grădinițelor.
 
Dezvoltarea conceptului a pornit de la ideea unei serii de obiecte multifuncționale, alcătuite din elemente modulare plane, care se asamblează ușor cu un sistem de prindere simplu, asemenea jocurilor tip Lego sau Puzzle 3D. Prin finalizarea construcției rezultă o serie de obiecte funcționale (o serie de scaune haioase cu forme insipirate de animale). Forma obiectelor este sugestivă, stilizată, inspirată de forma animalelor precum: Calul, Câinele, Hipopotamul, Girafa și Crocodilul.
 
Scopul proiectului este de a stârni creativitatea copiilor, pentru dezvoltarea imaginației, atenției, memoriei și dezvoltarea spiritului de lucru în echipă. Jocul este considerat  un exercițiu benefic pentru antrenarea minții. Copii realizează construcția obiectelor împărțiți pe echipe, aceștia sunt îndrumați de profesori pentru asamblarea corectă după regulile de construcție impuse, în cadrul activităților de creație la grădiniță.