The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cristina Elena Stancu // Scooter acvatic

Articol / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Cristina Elena Stancu // Scooter acvatic
  • Cristina Elena Stancu // Scooter acvatic
1/2
Proaspăt absolventă a U.A.U.I.M., specializarea Design de Produs, a ales această carieră din dorința de a rezolva probleme și de a crea obiecte pentru a ușura viața oamenilor. Susține cu tărie că orice problemă poate să fie rezolvată prin good design, atâta timp cât, ca și designer ești capabil să observi diferitele probleme și nevoi pe care le au oamenii în viața de zi cu zi.

Deși nu a urmat cursurile unui liceu de artă, absolvind un liceu cu profil real, crede că acest lucru a ajutat-o mult până în prezent deoarece i-a format o gândire logică și exactă, mentinând un echilibru între rațiune și nebunie. 

DISPOZITIV DE SALVARE UTILIZAT ÎN CAZ DE URGENȚĂ DESTINAT SALVAMARILOR - SCOOTER ACVATIC

DelfJet este un scooter acvatic destinat salvamarilor. Ideea acestui proiect a plecat de la nevoia de a salva viețile oamenilor aflați în pericol de înec involuntar și de a scurta timpul deplasării până la victimă.

Studiind dispozitivele de salvare dar și pe cele de deplasare prin apă, Cristina a ajuns să proiecteze un obiect care asigură o deplasare eficientă și rapidă prin apă, fiind dotat cu un sistem de salvare ce poate fi adaptat în funcție de necesități, prin atașarea diferitelor dispozitive autogonflabile existente pe piață.

Deși este un scooter electric realizat din ABS-policarbonat ce cântărește aproximativ 20kg, puterea acestuia este asigurată de sistemul de propulsie jet-drive, fiind capabil să transporte cu ușurință 2 persoane adulte cu o viteză maximă de 20km/h. 

Deoarece DelfJet folosește curent electric asigurat de acumulatori de tipul Li-ion, aceasta nu poluează mediul inconjurător. Acest concept poate fi un dispozitiv indispensabil salvamarilor, fiind ușor de folosit, eficent și ecofriendly.