The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă

Articol / 26 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
  • Silviu Constantin Papuc // Locuire colectivă
1/8
Papuc Silviu Constantin e un tânăr brașovean care desenează orice, cu orice, pe orice. Absolvent al facultății de arhitectură, e pasionat și de activități precum: crearea de vizualizări arhitecturale, organizare de evenimente de artă vizuală, mapări video și postproducția de animații și filme.

LOCUIREA COLECTIVĂ ÎN ZONELE CENTRALE ALE ORAȘELOR ( BUCUREȘTI )

Oferind o varietate de stiluri și programe arhitecturale, centrele orașelor reprezintă amestecul de vechi și nou, acel întreg care conturează și definește identitatea și unicitatea unui așa numit centru al orașului. Totodată, fundalul acestui mediu conține și „clădiri/spații-fantomă”, acele edificii/spații abandonate, care formează o zonă inactivă în cadrul orașului.

Deși majoritatea construcțiilor/terenurilor de acest tip nu prezintă o stare avansată de degradare, ele pot fi reabilitate și convertite într-o funcțiune nouă care să satisfacă cerințele invididului contemporan. Proiectul propune activarea și transformarea unui spațiu din centrul Bucureștiului (terenul și clădirea Tandem aferente Palatului Telefoanelor de pe B-dul Victoriei) într-o infrastructură complexă și dinamică față de cea actuală pe care o oferă mediul adiacent subiectului în discuție.

Site-ul este înconjurat de numeroase funcțiuni arhitecturale (culturale, educaționale, comerciale, loisir, locuire etc.), doar că domeniul locativ al zonei este satisfăcător și învechit, nefiind raportat unui stil de viață actual. Așadar, se propune convertirea unei foste clădiri de birouri în mix funcțional cu locuințe de producție (locatarul primește o grădină verticlă, un duplex și un spațiu de lucru aferent unei străzi publice în aer, a cărei fațadă poate fi folosită ca spațiu loisir prin rabatarea peretelui ce devine balcon (living facade - etajele 1-5), locuințe nomade - etajul 6 (spațiu de campare cort/patinuar/catwalk/carting), locuințe colective - etajele 7-8 (container+gradină), spațiu de loisir/gradină publică-acoperiș terasă.





Parterul clădirii formează o platformă polivalent funcțională (târguri, piață de idei, piață de legume/fructe, loisir, divertisment, sport etc.) cu nisip și se află în legătură cu terasa clubului Control. Utilizând concepte precum mobilitate / flexibilitate / spațiu-vag / proprietate-vecinătate / public-privat / lowtech architecture / slow architecture, designul proiectului este într-o continuă schimbare, fiind influențat și de bugetul fiecărui locatar. Astfel, proiectul în sine nu prezintă un obiect finit, ci un proces arhitectural.