The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Roberta Curcă // Despre construcție

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Roberta Curcă // Despre construcție
  • Roberta Curcă // Despre construcție
  • Roberta Curcă // Despre construcție
  • Roberta Curcă // Despre construcție
1/4
Roberta Curcă privește orașul în detaliile care îl descompun. Colecționează dale, tencuială, resturi de cărămidă, mozaic, cercetând legătura dintre aspectul urban și oameni. Proiectele ei sunt bine conectate la realitățile și nevoile lumii de astăzi, realizând exerciții observaționale conturate din perspectiva unui pop-culture autohton, urban românesc și activist.
 
DESPRE CONSTRUCŢIE
 
Scopul proiectului este acela de a izola o serie de situații în care construcția se manifestă. Prin construcție înțelegem o serie de principii și valori care generează un anumit tip de imagine. În procesul artistic imaginea este alăturată principiilor ei constituante. Astfel proiectul evidentieaza  mai multe idei precum: macheta ca o formă de exprimare, în acest caz macheta căminului din punct de vedere metaforic. Pe lângă construcția fizică, proiectul vorbește și despre construcția culturală. Acest lucru  este realizat apelând  la simboluri, care interacționează și se modifică în funcție de realitatea autohtonă. Casa nu mai este un loc intim și comfortabil și orașul este format doar din ritmuri de ferestre și pereți. Similar, căminul artistului este doar o serie de texturi. Proiectul încearcă astfel să semnaleze îndepărtarea omului de spațiul care era cândva menit să îi ajute sufletul. În acest sens lucrările apelează la transparenţă ca o sursă pentru libertate.