The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform

Articol / 27 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
  • Iulia Niculae // „Red Sands” Scientific Platform
1/9
Niculae Iulia a absolvit Facultatea de Urbanism cu master integrat în Proiectare Urbană din cadrul Universității „Ion Mincu”, București în anul 2011. A fost angajată la Biroul de Arhitectură și Urbanism S.C. Kalinia Proiect SRL. în perioada 2010-2013. În anul 2015 a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității „Spiru Haret”, București.

„RED SANDS” SCIENTIFIC PLATFORM

Plecând de la un sit istoric, localizat în estuarul Tamisei și generat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca răspuns la atacurile aeriene germane asupra căilor navigabile către portul Londrei, procesul de proiectare a fost, în permanență, în acord conștient cu valoarea istorică și arhitecturală a entităților existente.

În acest sens, a fost gândită o compoziție care să susțină elementele trecutului, dar care, în același timp, să le aducă în prezent și, de ce nu, să le proiecteze în viitor. Propunerea s-a vrut a fi o completare, mai degrabă, decât o adăugire. Astfel încât compoziția să exprime o alăturare de elemente compatibile, care să interacționeze de pe poziții de egalitate, o simbioză și nu o parazitare.

În mod evident, a fost propusă o reconversie funcțională a turnurilor de apărare, dar fără a se îndepărta de caracterul original și având ca obiectiv, tocmai introducrea acestui caracter în experiența utilizatorilor, sub forma unor camere de cazare care să amintească de dormitoarele cazarmelor și să ofere posibilitatea de a experimenta senzația de izolare, absența pământului de sub picioare și pierderea altor elemente vizuale în afara vastității apei și a cerului.

A fost considerată necesară imaginarea unei funcțiuni ample, care să vină în sprijinul elementelor existente și care să genereze utilizatori și astfel să readucă situl pe hartă. Deasemenea, s-a pus accentul pe înscrierea funcțiunii în cadrul natural în care se regăsește și astfel a încolțit ideea unei platforme științifice specializate pe cercetarea mediului subacvatic cu deschidere către publicul larg în scop educațional.





În egală măsură, proiectarea s-a conformat naturii ostile a mediului în care trebuia împământată construcția. Întregul ansamblu al condițiilor de mediu din situl studiat, a fost perceput ca posibilă resursă de energie, care, în procesul de valorificare energetică, să transforme construcția într-un organism viu, în continuă mișcare, în perfectă simbioză cu mediul natural în care „trăiește”.

S-a imaginat o compoziție, în acord conștient cu valoarea arhitecturală și istorică a entităților existente dar și cu ostilitatea mediului natural, sub forma unei platforme științifice, sustenabile, specializate pe cercetarea mediului subacvatic, cu deschidere căƒtre public, în scop educațional.