The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

Matei Niculescu // Sală Multifuncțională – Centrul Civic Brașov

Articol / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Matei Niculescu // Sală Multifuncțională – Centrul Civic Brașov
  • Matei Niculescu // Sală Multifuncțională – Centrul Civic Brașov
  • Matei Niculescu // Sală Multifuncțională – Centrul Civic Brașov
  • Matei Niculescu // Sală Multifuncțională – Centrul Civic Brașov
1/4
Matei Niculescu este născut în București, a terminat studiile la Facultatea de Arhitectură din cadrul U.A.U.I.M.. Începând cu anul 2008 a lucrat atât pe proiecte de arhitectură, cât și de scenografie de film. În anul 2012 a făcut un stagiu la Paris în domeniul amenajărilor de interior.

Din anul 2013 lucrează în București pe proiecte de arhitectură, amenajări de interior, amenanjări peisagistice și, de asemenea, colaborează pe proiecte cinematografice și de publicitate.

SALĂ MULTIFUNCȚIONALĂ – CENTRUL CIVIC BRAȘOV

Proiectul este compus din două etape, Masterplan pentru Centrul Civic Brașov (prediploma) și Sala Multifunțională. Masterplanul propune planificarea spațiului neutilizat al centrului civic din Brașov prin soluționarea traficului și propunerea unei organigrame funcționale compusă din clădiri pentru birouri, comerț, turism și cultură. Are la bază o argumentație reală, provenită din intenția municipalității de a realiza o parcare de mari dimensiuni pe acest sit.




Proiectul reprezintă funcțiunea culturală a masterplanului și are un important rol urban deoarece face legatura între cele două spații distincte ale acestuia: o piață publică și un parc. Clădirea se dezvoltă în subteran în proporție de 80 % și are o elevație de +9 m de la cota zero.

Toate funcțiunile dedicate spectacolului sunt grupate sub forma unei cutii compacte, ce devine un mecanism transparent care domină foayerul și contribuie în mod esențial și definitoriu la imaginea urbană a masterplanului prin transparența fațadei de la cota spațiului public.