The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki

Articol / 27 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki
  • Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki
  • Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki
  • Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki
  • Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki
  • Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki
  • Liviu Ralea // Muzeu Guggenheim în Helsinki
1/7
Arhitect român, născut în București, România, absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Spiru Haret, participant în cadrul unei serii de concursuri și workshop-uri locale și internaționale.  

MUZEUL GUGGENHEIM ÎN HELSINKI

Noul muzeu Guggenheim, amplasat în Helsinki, își propune să devină un laborator, o platformă experimentală pentru expoziții internaționale. Propunerea, canalizată pe procesul artistic, devine o platformă de conexiune și interacțiune între public și creațiile artiștilor, care să contribuie la formarea identității muzeului și, implicit, a ceea ce presupune apartenența la această comunitate.

Proiectul își propune ca muzeul Guggenheim Helsinki să devină un semnal luminos la nivelul întregii zone – far, concept rezultat atât din considerente ale amplasamentului în proximitatea apei, cât mai ales, ale zilelor lipsite de lumină.  





Configurația compoziției este dictată de datele amplasamentului, astfel încât să relaționeze atât cu parcul Tähtitornin Vuori – prin intermediul unei pasarele, cât și cu Piața Centrală și deschiderea către apă, accentul vertical propus orientându-se pe axa parcului Tähtitornin Vuori – Catedrala Uspenski, neobturând vizibilitatea acesteia din zona parcului.