The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

 
 

Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători

Articol / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
  •  Roxana Alexandra Ioniță // Centru de reintegrare socială pentru nevăzători
1/8
Proaspăt absolventă a Facultății de Arhitectură, Roxana Ioniță este o fire creativă care reușește să îmbine o vedere de ansamblu realistă cu amprenta personală romantică. Perfecționistă din fire, încă se mai gândește cum ar fi putut să îmbunătățească lucrarea de diplomă.  

CENTRU DE REINTEGRARE SOCIALĂ PENTRU NEVĂZĂTORI, BUCUREȘTI. DIAGNOSTIC, TERAPIE, FORMARE PROFESIONALĂ

Adresat în special persoanelor care și-au pierdut simțul văzului de-a lungul vieții, dar și celor care s-au născut fără acesta, centrul oferă un program complet de recuperare fizică și consiliere psihologică cu scopul de a restabili independența utilizatorilor. Mai mult decât a oferi funcțiuni dedicate, proiectul se constituie într-un obiect de arhitectură multisenzorială - prin utilizarea diferitelor tipuri de materiale și transparențe - inspirat de imaginea fragmentată a țesutului învecinat, o alăturare eterogenă de texturi, volume și culori.

În ceea ce privește organizarea planimetrică, pentru a facilita orientarea, ansamblul se organizează sub forma unei incinte ce ține cont de scara redusă a vecinătăților. Grupate de-a lungul unei coloane centrale de circulație, modulele aparent individualizate la exterior oferă aspectul unui sat, în timp ce la interior acestea sunt conectate. O astfel de interpretare a imaginii locuinței tipice diminuează aspectul instituțional al clădirii.




Având drept sursă de inspirație țesutul urban învecinat, proiectul de față explorează ideea de eterogenitate în mediul construit, aplicată asupra tuturor elementelor componente (volumetrie, textură, cromatică), ca un factor ce poate facilita orientarea persoanelor nevăzătoare în spațiul interior.