The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CRISTINA BODNĂRESCU // HIDROAMINTIRI

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • CRISTINA BODNĂRESCU // HIDROAMINTIRICRISTINA BODNĂRESCU
  • CRISTINA BODNĂRESCU // HIDROAMINTIRICRISTINA BODNĂRESCU
  • CRISTINA BODNĂRESCU // HIDROAMINTIRICRISTINA BODNĂRESCU
  • CRISTINA BODNĂRESCU // HIDROAMINTIRICRISTINA BODNĂRESCU
  • CRISTINA BODNĂRESCU // HIDROAMINTIRICRISTINA BODNĂRESCU
1/5
Cristina Bodnărescu a studiat între 2011-2015 la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, clasa mate-info, urmând apoi studiile de licență la Universitatea Națională de Arte din București, secția Foto-Video în perioada 2015-2018.

Hidroamintiri


Hidroamintiri s-a născut din dorința de a analiza și exterioriza două preocupări personale: frica de apă și interesul față de modurile în care procesăm informația vizuală. Lucrarea este în sine un și despre un proces. Apa are un rol esențial în definirea proiectului, fobia de apă fiind și motivația subiectivă pentru demersul artistic prezentat. Fascinația pentru mișcarea apei și a bogăției de imagini abstracte și fluctuante pe care le oglindește, este materializată prin fotografie. Trecute apoi prin filtrul analizei formale, ele au fost interpretate antropomorfic.

Formele umane decontextualizate au fost transpuse în medii diferite: în desen, iar apoi în mediul tridimensional, prin sculpturi. Folosindu-se de un proces cognitiv, proiectul dezvăluie tensiunea dintre figurativ și abstract, dintre identificare și decepție, materialitate și imaterialitate, chestionând modul în care suntem constrânși să percepem realitatea.