The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

AURA MARIA OLAREAN // WEEKEND IN TIME

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • AURA MARIA OLAREAN // WEEKEND IN TIME
  • AURA MARIA OLAREAN // WEEKEND IN TIME
  • AURA MARIA OLAREAN // WEEKEND IN TIME
  • AURA MARIA OLAREAN // WEEKEND IN TIME
1/4
Olarean Aura Maria a studiat la Universitatea Naţională de Arte, în cadrul Facultăţii de Arte Decorative și Design, secţia Design Vestimentar. Ea a participat și la un schimb de experiență în Italia, în perioada 2016-2017, la Accademia di Belle Arti Bologna.

Weekend in Time

“Weekend in Time” este o colecție de modă destinată sezonului toamnă-iarnă. Colecția reprezintă întoarcerea în timp și comemorarea unui stil ce a dominat arta, arhitectura și moda în secolul al XVII-lea și la începutul secolului al XVIII-lea. Opulența stilului caracterizat stilului baroc, prin culorile puternice, detaliile arhitecturale realizate din aur și formele voluminoase ale costumelor au reprezentat sursele de inspirație pentru această temă.

“Weekend in Time” reprezintă comemorarea curentului artistic Baroc, îmbinând decorul de teatru regăsit în arhitectură cu operele marilor artiști plastici din secolele al XVII-lea și secolul al XVIII-lea. Sursele principale de inspirație pentru această colecție sunt picturile lui Peter Paul Rubens și Diego Velázquez, în mod special lucrarea “Las Meninas”, dar și contrastele dintre formele curbe și rigiditatea materialelor folosite pentru realizarea costumelor, dar și corsetele ce alungeau și subțiau silueta femeilor.