The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANDREEA FILIPEANU // DE LA INDUSTRIE LA CULTURĂ. CONVERSIE ȘI EXTINDEREA COMPLEXULUI PAROMLIN, ZAGREB. CROAȚIA

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANDREEA FILIPEANU // DE LA INDUSTRIE LA CULTURĂ. CONVERSIE ȘI EXTINDEREA COMPLEXULUI PAROMLIN, ZAGREB. CROAȚIA
  • ANDREEA FILIPEANU // DE LA INDUSTRIE LA CULTURĂ. CONVERSIE ȘI EXTINDEREA COMPLEXULUI PAROMLIN, ZAGREB. CROAȚIA
  • ANDREEA FILIPEANU // DE LA INDUSTRIE LA CULTURĂ. CONVERSIE ȘI EXTINDEREA COMPLEXULUI PAROMLIN, ZAGREB. CROAȚIA
1/3
Andreea Filipeanu a studiat între 2008-2012 la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București, urmând apoi cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Arhitectură, din 2012 până în 2018.

De la industrie la cultură. Conversia și extinderea complexului Paromlin, Zagreb, Croația

Unde?
Complexul Paromlin este unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Zagreb. Construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, Complexul este situat pe un teren în sudul axei metropolitane centrale, aproape de centrul orașului.
Ce?
Biblioteca Municipală din Zagreb caută un sediu pentru a o reprezenta și pentru a-i rezolva problemele cauzate de lipsa unui spațiu adecvat. Situl propus este Complexul Paromlin, care are avantajul locației centrale.
Cum?
Biblioteca atunci și acum - Dacă în trecut biblioteca însemna accesul la informații fizice, la liniște, un mediu sobru, astăzi biblioteca incurajează creativitatea și comunicarea.
Relația cu trecutul - Compoziția volumetrică are ca scop dublarea existentului printr-o coajă care protejează noile tipuri de spații și le leagă de trecut.
Palimpsest - Complexul Paromlin devine un palimpsest prin expunerea straturilor anterioare, cicatrici ale demolărilor, amintiri, urme vizibile din orice punct de vedere.