The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANDRA ȘODOLESCU // MUZEUL DE CERAMICĂ, HOREZU

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANDRA ȘODOLESCU // MUZEUL DE CERAMICĂ, HOREZU
  • ANDRA ȘODOLESCU // MUZEUL DE CERAMICĂ, HOREZU
1/2
Andra Șodolescu a urmat cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu” în perioada 2012-2018. Proiectul de diploma realizat sub îndrumarea Arh. Emil Ivănescu a câștigat medalia pentru cea mai bună diplomă din Mincu sesiunea Iulie 2018.

Muzeul de Ceramică, Horezu

Muzeul este amplasat în Horezu, recunoscut pentru ceramica sa. Contextul are o bogată încărcătură bazată pe perpetuarea tradițiilor pe care proiectul încearcă să o pună în valoare. Acesta va prezenta demersul artei olăritului, cu scopul de a-i învăța pe vizitatori despre meșteșug pentru ca aceștia să discearnă între produsele locale și cele contrafăcute și pentru a scoate în evidență legătura dintre artist și creație. Volumetria geometrică iese în evidență prin contrastul cu topografia terenului, iar acoperișul verde circulabil domină exteriorul păstrând continuitatea peisajului ce îl înfășoară. Pereții sunt realizați din pământul excavat din teren, și vor eroda în timp, oferindu-i construcției o caracteristică atemporală. Scopul muzeului este de a ajuta la promovarea zonei și la atragerea turiștilor pentru dezvoltarea economică și culturală a orașului. Aflat la limita dintre oraș și natură, proiectul deschide noi perspective spre acestea, relevând legătura dintre peisaj și identitate.