The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALINA DANIELA CÎRCIUMARU // REDESIGN SPĂRGĂTORUL DE NUCI CHIPMUNK

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALINA DANIELA CÎRCIUMARU // REDESIGN SPĂRGĂTORUL DE NUCI CHIPMUNK
  • ALINA DANIELA CÎRCIUMARU // REDESIGN SPĂRGĂTORUL DE NUCI CHIPMUNK
  • ALINA DANIELA CÎRCIUMARU // REDESIGN SPĂRGĂTORUL DE NUCI CHIPMUNK
1/3
Cîrciumaru Alina Daniela a studiat în cadrul Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria" din Constanţa între anii 2003-2015, continuându-şi cursurile în Bucureşti la Universitatea Nationala de Arte, secţia Design Industrial din 2015 absolvind în 2018.

Redesign Spărgător de nuci CHIPMUNK


Conceptul propus a fost proiectat în urma unei experienţe personale în cadrul utilizării spărgătorului de nuci tip cleşte. Dezvoltat în cadrul unei metode universale pentru gândirea în design(Edward de Bono-"Lateral Thinking")proiectul presupune un exerciţiu creativ de redesign având ca scop inovaţia, creearea eficienţei şi adaptarea la nevoile actuale a unui produs în relaţie cu societatea. Spărgătorul de nuci CHIPMUNK răspunde la întrebarea "de ce sa nu spargem mai multe nuci in acelasi timp" şi reprezintă rezultatul unei itearaţii non-conformiste păstrand totodată echilibrul delicat între funcţionalitate, mecanică, estetică şi integrare în bucătăria modernă. Promovează un stil de viată sănătos şi o dietă echilibrată(nucile deţinând numeroase beneficii)prin integrarea în blatul de bucătărie determinand o stocare eficientă.