The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive Expo

Articol / 22 Noi 2018 / The Institute
  • Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive ExpoARound the city
  • Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive ExpoInternetics AR experience
  • Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive ExpoACASĂ // HOME
  • Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive ExpoACASĂ // HOME
  • Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive ExpoUNICAT
  • Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive ExpoUNICAT
  • Păşeşte în realitatea augmentată @Internetics Interactive ExpoUNICAT
1/7
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală, realitate augmentată și instalații digitale - Internetics Interactive Expo.

Evenimentul este organizat în perioada 22-25 noiembrie la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, în Cartierul Creativ. Accesul publicului este gratuit și se va face în intervalul 10:00-22:00, exceptând ziua de 22 noiembrie, când, cu ocazia vernisajului, programul este 19:00-23:00.

Îți prezentăm un preview al proiectelor din secțiunea AR expuse la Internetics Interactive Expo 2018.

ARound the City
Autori: Participanții Workshopului “Around The City” București / Augmented Space Agency
Colaboratori: Goethe-institut, Institutul Francez București, 2018: Anul European al Patrimoniului Cultural, A.R.C.E.N., Unicat, CINETic
ARound the City este un proiect demarat de Institutul Goethe și Institutul Francez, sub îndrumarea mentorilor Augmented Space Agency, ARCEN şi Unicat, care au urmărit realizarea unui workshop experimental de realitate argumentată aplicată în spațiul urban.
Aplicația mobilă ARound the City include 3 experiențe imersive AR ce se concentrează pe diferite aspecte ale patrimoniului cultural, urban şi social al zonei protejate Bulevardul Magheru, una dintre axele cele mai reprezentative pentru modernism și dezvoltarea urbană a Bucureștiului.

sonARoid
Autori: Alina Rizea, Toma Herciu, Dorin Cucicov, Matei Băcanu
SonARoid îţi oferă o perspectivă senzorială asupra Bucureştiului, printr-o entitate morfo-reactivă la sunet care plutește deasupra bulevardului și semnalează vizual bruiajul sonor.

ShockWave
Autori
: Florin Dumitru, Marius Petre, Viana Nașu, Adela Muntean
10 noiembrie 1940, 4 martie 1977 și 30 august 1986 sunt datele celor mai mari cutremure din secolul trecut care vor rămâne în istorie pentru distrugerile produse și numărul de morţi. ShockWave este o experiență cinematică și interactivă care aduce în prim-plan efectele acestor fenomene inevitabile asupra unei zone extrem de vulnerabile și valoroase a Bucureștiului.

UPPERSIDE
Autori:
Emanuel Budăeș, Alexandra Burecu, Maria-Cătălina Leța, Alexandru Strujac
Experiența valorifică latura cultural-istorică a Bulevardului Magheru, printr-o galerie virtuală suspendată, în care levitează imagini semnificative ale clădirilor de pe axa principală interbelică a Bucureștiului asociate istoriei lor. Interacțiunea asigură un parcurs continuu, elementele galeriei fiind obiecte interactive sub forma unor vederi pe care userul le poate întoarce şi citi.
Acestea au fost realizate cu ajutorul Goethe-Institut, Institutul Francez București, A.R.C.E.N.. Unicat şi CINETic și in contextual proiectului 2018: Anul European al Patrimoniului Cultural.

Internetics AR experience
Autor:
Augmented Space Agency
Augmented Space Agency a creat pentru Internetics o experienţă unică ce te conectează cu imaginația ta digitală. Noi forme de expresie vizuală prind viață, creând un cadru propice de testare a granițelor dintre lumea reală și cea virtuală.
Naraţiunea generată prin spațiul augmentat va crea memento-uri digitale ce pot fi distribuite cu toți prietenii prin intermediul platformelor media sociale.
Augmented Space Agency sunt exploratori ai frontierelor digitale, arhitecți ai spațiilor virtuale, designeri de noi experiențe mediate digital. Ei depășesc barierele dintre spațiul fizic prin intermediul realităților augmentate, mixte și virtuale.

Proiecţia UNICAT de artă augmentată
Autori:
UNICAT art agency / Augmented Space Agency
Colaborator: Ioana Nicoară
Agenția de artă UNICAT și Augmented Space Agency au dezvoltat, începând din 2016, prima colecție de artă augmentată românească, pe care o veţi putea vizita în cadrul Internetics Interactive Expo. Lucrările selectate și augmentate sunt un punct de întâlnire între spațiul real și cel virtual, între arta 2D și cea 3D, între artiști plastici, animatori și programatori.
Artista Ioana Nicoară a creat o parte dintre augmentări.
UNICAT este un spațiu artistic care funcționează ca un boutique de artă online și oferă consultanță pentru colecționari, evenimente și organizații. Fondată în 2015 de Elvira Lupșa, UNICAT are ca misiune extinderea orizontului vizual și creativ al unor audiențe amatoare de artă atent selectată de la cei mai surprinzători artiști români contemporani, depășind barierele impuse de galeriile tradiționale și aducând arta contemporană în locuri mai puțin obișnuite.

ACASĂ // HOME
Autor:
Radu Ciorniciuc
Colaboratori: Decât o Revistă, Augmented Space Agency, Manifest Film
În vara anului 2016, doi reporteri de la Casa Jurnalistului au început să investigheze povestea familiei Enache (16 membri din care 11 copii), care trăia izolată, fără acces la utilităţile de bază, educaţie sau chiar îngrijire medical, în Delta Văcărești, cel mai mare parc natural urban din Europa Continentală.
Au sfârșit prin a derula o documentare pentru un film de lung metraj și un proiect social care a strâns în jurul copiilor zeci de voluntari și organizații umanitare. Cartea HOME urmăreşte prin AR primul an de tranziţie al copiilor de la viaţa în sălbăticie la absolvirea primului an de şcoală.
Proiectul Acasă a fost realizat în colaborare cu Decât o Revistă, Augmented Space Agency şi Manifest Film.
Radu Ciorniciuc este regizorul și scriitorul proiectului Acasă. În 2012, a co-fondat prima organizație de media independentă din România - Casa Jurnalistului (casajurnalistului.ro); o comunitate de reporteri multimedia specializați în documentări de profunzime. De atunci, Radu a lucrat ca scriitor de reportaje long-form și reporter de investigație.