The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Instalaţii digitale @Internetics Interactive Expo

Articol / 22 Noi 2018 / The Institute
  • Instalaţii digitale @Internetics Interactive ExpoSPATIAL MEMORIES OF FUTURE PAST
  • Instalaţii digitale @Internetics Interactive ExpoSPATIAL MEMORIES OF FUTURE PAST
  • Instalaţii digitale @Internetics Interactive ExpoBox of fears
  • Instalaţii digitale @Internetics Interactive ExpoTranslucent
  • Instalaţii digitale @Internetics Interactive Expoa.round
  • Instalaţii digitale @Internetics Interactive Expo#ANTROPO-CIBERNETICUS
  • Instalaţii digitale @Internetics Interactive Expo#ANTROPO-CIBERNETICUS
1/7
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală, realitate augmentată și instalații digitale - Internetics Interactive Expo.

Evenimentul este organizat în perioada 22-25 noiembrie la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, în Cartierul Creativ. Accesul publicului este gratuit și se va face în intervalul 10:00-22:00, exceptând ziua de 22 noiembrie, când, cu ocazia vernisajului, programul este 19:00-23:00.

SPATIAL MEMORIES OF FUTURE PAST
Autori:
Augmented Space Agency / CINETic
Instalaţia vizuală imersivă transpune publicul într-o lume virtuală și explorează relațiile cu memoria spațiului urban. Aceasta propune un zbor într-o lume virtuală, pixeli și biți, date tridimensionale, fragmentele de memorie ale unui loc uitat în timp și spațiu.
Proiectul a fost realizat în colaborare cu centrul CINETic.
Augmented Space Agency sunt exploratori ai frontierelor digitale, arhitecți ai spațiilor virtuale, designeri de noi experiențe mediate digital. Ei depășesc barierele dintre spațiul fizic prin intermediul realităților augmentate, mixte și virtuale.
CINETic - Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative este un departament de cercetare în cadrul UNATC București. CINETic are ca misiune inovația tehnologică și cercetarea în artele performative, valorificând cunoștințele acumulate în domeniul teatrului și filmului, prin activitatea de cercetare și inovare în proiecte interdisciplinare artă-știință-tehnologie.

Box of fears
Autori
: Dorin Cucicov / Alina Rizescu
Wikipedia descrie peste o sută de tipuri de fobii, alte surse descriu câteva sute. Deşi fobiile nu sunt conștientizate pe deplin, relația cu ele este una foarte reală. Instalaţia creează o legătură puternică între “gazdă” şi fobie, cea din urmă, deşi subiectivă și irațională pentru mulți, şoptindu-le la ureche celor care o ascultă.
Dorin Cucicov a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică la Cluj, iar în prezent studiază Tehnologii Interactive în Artele Performative și Media în cadrul UNATC. Preocupările sale artistice țin de studiul relației dintre om și digital - cum și în ce măsură noile tehnologii sunt asimilate de oameni și unde mai exact este limita de acceptare de care ar trebui sau nu să ne fie frică.
Alina Rizescu este arhitect, studiază Tehnologii Interactive la CINETIc și este co-founder al studioului de design RIZI. În proiectele sale, Alina urmărește să creeze conexiuni între spațiul fizic și cel digital prin intermediul experiențelor interactive.

Translucent
Autor:
RIZI
Translucent este o creatură generativă efemeră care materializează energia mișcării noastre. Instalația interactivă provoacă utilizatorii să relaționeze simbiotic cu această reflexie diafană a propriului trup. Astfel se renunță la control în favoarea ritmului natural al mișcării.
RIZI este un studio creativ care integrează comunicarea, arhitectura şi tehnologia pentru a genera interacţiuni unice între consumatori şi produse.

INK ME
Autor:
Cyber Event
Având în minte dorinţa oamenilor de originalitate şi de a face lucruri unice care îi caracterizează, cei de la Cyber Event au creat posibilitatea de a personaliza obiecte, însă altfel decât ne-am obișnuit până acum. Fie ca vorbim despre tricouri, sacoșe sau căni, fiecare dintre acestea pot purta o amprentă personală.

BATAK
Autor:
Cyber Event
Reacţii, decizii, viteză. Batak este unul dintre cele mai bune teste de verificare a vitezei de reacţie, concentrare şi coordonare. 8 butoane ţintă vor testa viteza de reacţie în timp ce reţin scorul jucătorului.

HTC VIVE
Autor:
Cyber Event
Realizată de HTC în colaborare cu Valve, legendarul producător din industria gamingului, instalaţia transformă lumea din jurul tău. De la jocuri interactive şi până la experienţe imersive, HTC Vive înseamnă grafică impecabilă, un camp de vedere de 110° şi comenzi atât de intuitive încât pot fi utilizate cu uşurinţă chiar de la prima încercare.
HTC Vive este cel mai performant kit de VR de pe piaţă la ora actuală.

Air Graffiti Digital Wall
Autor:
Cyber Event
Instalaţia Air Graffiti permite fiecărui participant să devină un artist neconvenţional, folosindu-şi imaginaţia şi creativitatea fără a se limita. Tehnologia computer vision îţi dă posibilitatea de a crea lucrări impresionante, cu ajutorul unui spray ce foloseşte infraroşu. Astfel, selectezi culoarea pe care ţi-o doreşti, iar aceasta se va afişa pe șevaletul tău digital, unde poţi schimba tonul de culoare sau tușele, realizând colaje postmoderniste demne chiar de un muzeu.

Cele patru proiecte au fost realizate de Cyber Event, incubatorul tehnologic mereu la zi cu noutăţile din domeniu, ce pune la dispoziţie inovaţie şi adaptabilitate, concepte croite după client şi suport tehnic performant şi logistic.

a.round
Autor:
Aural Eye
Spațiile zilelor noastre depășesc granițiele realului și ale digitalului. a.round este un experiment despre cum se comportă conținutul imersiv în medii diferite. round.one folosește video-mapping și este vizibil pentru cei prezenți. round.two este un video 360 virtual stereoscopic ce se consumă individual.  
Aural Eye abordează spațiile zilelor noastre prin proiecte ce depășesc granițiele realului și ale digitalului.

#ANTROPO-CIBERNETICUS
Autori:
Anca Vintilă Dragu / Alex Dragu
Instalaţia este o expresie a noii paradigme a atitudinii umane în public sub influenţa tehnologiei. Personajele sunt un alter ego al omului anului 2018, arhetipuri de postură şi atitudine, comportamente de masă recente ce frapează. Abordează ceea ce este comun în ultimul timp, şi anume ataşamentul față de tehnologie, smartphone, tablete, căşti, mijloace de locomoţie. Acest ataşament este vizibil, mobilul a devenit o prelungire a mâinii, iar folosirea lui schimbă comportamentul social.
Anca Vintilă Dragu www.ancavintiladragu.com are o diplomă de licență în arte și în economie și o diplomă de master în arte decorative la UNArte, specializarea Ceramică. Creativitatea și pasiunea sa pentru arte au făcut-o să-și schimbe cariera iniţială în economie și să devină artist și designer de ceramică. Anca şi-a expus proiectul şi în cadrul Diploma 2018.
Alex Dragu este de profesie inginer software şi are o diplomă în grafică. A absolvit UNArte, secţia Grafică în 2017 şi este pasionat de desen şi animaţie.

PolyMesh
Autor:
H3
Instalaţia reprezintă un canva digital, care îi simte prezenţa utilizatorului şi activează o animaţie. Astfel utilizatorul controlează imaginea care pare că nu are o logică, trezind curiozitatea de a descoperi care sunt regulile după care “trăieşte” acest obiect.