The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Tradiții și meșteșug în designul românesc contemporan

News / 26 Ian 2018 / INSTITUTE.RO
  •  Tradiții și meșteșug în designul românesc contemporan
  •  Tradiții și meșteșug în designul românesc contemporan
  •  Tradiții și meșteșug în designul românesc contemporanIgor Rotari
  •  Tradiții și meșteșug în designul românesc contemporanIgor Rotari
1/4
De la ceramică și obiecte decorative, până la cărți ilustrate și proiecte de grafică, peste 20 de exponate imaginate de designeri și artiști români vor fi expuse în spațiul The Institute, din Cartierul Creativ (Știrbei Vodă 104-106), cu ocazia expoziției "Tradiții și meșteșug în designul românesc contemporan", organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român.
 
Reunind o selecție de lucrări realizate în 2017 de către unii dintre cei mai reprezentativi designeri români ai momentului, expoziția reflectă interpretarea contemporană a unor tehnici și metode tradiționale, dar și lucrul designerilor cu artizani pentru a recupera materiale și practici demult uitate.
 
Obiectele expuse, propuse de Deltacraft, KraftMade, Mădălina Andronic, Meșteshukar ButiQ, Mihai Stamati și Maria Bubuioc, PATZAIKIN și UbiKubi exemplifică eforturile contemporane de revalorizare a tradițiilor autentice, apropiind publicul de codul genetic al artizanatului românesc. 

Artista portugheză Joana Vasconcelos, aflată într-o vizită în România, la invitația doamnei Liliana Țuroiu, președinte al Institutului Cultural Român, a participat la vernisajul expoziției, care a avut loc vineri, 26 ianuarie.