The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

THE ARK // Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine

Articol / 10 Mai 2016 / RDW team
  • THE ARK // Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine
  • THE ARK // Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine
  • THE ARK // Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine
  • THE ARK // Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine
  • THE ARK // Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine
1/5
La The Ark, Fundația Rhabillage în parteneriat cu Fundația Outsider Art prezintă expoziția "Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine", cu sprijinul AFCN.

Proiectul vizează promovarea patrimoniului cultural turistic al Bucureștilor, subliniind identitatea arhitecturală și istorică a capitalei României prin tehnici contemporane de reprezentare plastică. Este urmărită testarea modalităților de interacțiune culturală interdisciplinară, la îmbinarea dintre analiză urbană, patrimoniu arhitectural, tehnici de reprezentare plastică și dialog social între generații.
35 de repere arhitecturale și istorice ale Bucureștiului vor fi reprezentate plastic în viziunea artistului Laurențiu Dimișcă și a 5 artiști debutanți selectați prin concurs.



Strada Uranus, nr. 150
20 Mai - 5 iunie, ora 9:00 - 21:00

În 1898, se construiește Bursa Mărfurilor, după planurile arhitectului italian Giulio Magni și ale inginerului Anghel Saligny. Între 1945 și 1990, funcționând ca Vama Antrepozite, clădirea a supraviețuit demolărilor masive din anii '80 care au ras cartierul Uranus de pe harta orașului. După un incendiu în 1990, imobilul rămâne în ruină timp de 16 ani, copaci de 7 metri crescând în golurile etajelor odată pline de activitate. Etichetat cu 'pericol de prabușire', monumentul istoric de arhitectură industrială de odinioară a fost apoi cumpărat de investitori privați. În 2006, arhitectul Mario Kuibus și Re-Act Now Studio renovează ansamblul. De atunci, poartă numele "The Ark" - Bursa Mărfurilor Creative.

Spațiile de jos și terasa găzduiesc diverse evenimente la intersecția între cultură și business, partea de sus fiind rezervată birourilor cu obiect de activitate - publicitate, events și consulting.