The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Textile Astăzi

News / 20 Ian 2017 / INSTITUTE.RO
  • Textile Astăzi
1/1
Expoziția "Textile Astăzi", un eveniment dedicat artelor textile din România, are loc la Galeria Orizont, în perioada 18 ianuarie- 13 februarie.

Expoziția este grupată pe secţiuni distincte, care surprind spiritul contemporan și aduce în atenția publicului proiecte multidisciplinare, hibrid, la intersecţia mai multor interese, metode şi practici artistice din domeniul artelor şi designului textil: Conţinut / Sens (Curator: Dorina Horătău) și 
Licenţe & Master / Arte şi Design Textil (Curator: Claudia Muşat)
 
„Textilele Astăzi” este un joc de echipă în care se conturează un sistem de valori şi un posibil ideal colectiv, creează un sistem în care un ceva trăiește prin cineva, iar asamblarea conţinutului conturează un univers în continuarea realităţii imediate sau, din contră, o supra-realitate subiectivă în care avem posibilitatea să ne revendicăm identitatea.Lucrările din expoziție sunt foarte diferite, de la o bucată de sfoară asamblată diferit, o hârtie mototolită cu sens, un desen cusut cu aţă neagră, o fotografie lipită de un material oarecare sau o bucată de cârpă aruncată voit într-un colţ.
 
„Textilele Astăzi” are ca obiectiv transformarea spaţiului expoziţional  într-un loc deschis, de întâlnire, într-un mediu de prezentare atractiv, interacţionând cu publicul larg prin exerciţii de prezentare şi dezbateri ad-hoc și se vrea o platformă de susţinere şi de promovare a artiştilor textilişti, a tinerilor artişti absolvenţi sau membri ai UAPR şi propune coagularea unei comunităţi care să-şi apropie un public cât mai larg, precum şi generarea unui context necesar dezvoltării acestui domeniu al artelor în România. 

Echipa „Textilele Astăzi”:
Concept / Coordonator proiect: Dorina Horătău
Consultant proiect: Claudia Lazăr
Curatori: Dorina Horătău, Claudia Muşat
Concept / design grafic: Gabriel Decebal Cojoc
Foto: Alexandra Paşca
Colaboratori: Valentina Ştefănescu (Timişoara), Corina Vătămanu (Oradea), Cornelia Brustureanu (Iaşi), Radu Pulbere (Cluj)
Locație:  Galeria Orizont
Perioada: 18 Ianuarie – 13 Februarie 2017
Adresa: Bd. Nicolae Bălcescu nr 23 A, Sector 1, Bucureşti, ROMÂNIA
Program: L-V: 11:00 - 19:00