The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Târg de Crăciun în Cartierul Creativ

Articol / 29 Noi 2018 / The Institute
  • Târg de Crăciun în Cartierul Creativ
1/1
Pe 5 decembrie vă așteptăm la Institute, The Café (Str. Știrbei Vodă 104-106), pentru a #cumpăraLocal de la vecinii noștri din Cartierul Creativ.

Puteți face cadouri celor dragi obiecte de ceramică semnate de Madalina Teler (De Ceramica), bijuterii ale Monei Vulpoiu (UTOPIC by Mona Vulpoiu) sau semnate de Carla Szabo, cărți de la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Vă mai așteaptă cu surprize MORMI, Atelier Simpluș, AFMF, Bianca Popp și Eva's Flowers.

Mona Vulpoiu



Mona Vulpoiu, artista din spatele brandului Utopic, vă face cunoștință la Târgul Cartierului Creativ cu „Little Prince”, colecție apărută acum un an, la Berlin, dintr-o joacă. Plecând de la ideea lui Antoine de Saint-Exupery și căpătând o notă personală, ea spune povestea micului prinț ajuns deja la maturtate.

Carla Szabo



Robots, piese unicat realizate din pietre semi-prețioase, Reflective, descrisă ca expresia cunoașterii de sine și Air Bubble Necklace, un colier împachetat ca o bomboană sunt doar câteva dintre cadourile pe care le puteți face celor dragi de Crăciun. Bijuteriile sunt semnate de Carla Szabo, unul dintre numele de referință ale comunității creative bucureștene.

Eva's Flowers



Pentru cei care știu deja că florile au menirea de a aduce zâmbete de bucurie în viața celor care le primesc, îi avem alături pe Eva’s Flowers. După ani de experiență în care au înțeles care sunt dorințele oamenilor cu care au lucrat, și-au propus să le ofere ocazia de a fi proprii creatori.

MORMI



MORMI este un mix de idei rezultat din gândirea a doi designeri care combină experiența personală de părinte şi cea de lucru în diverse domenii creative pentru crearea de obiecte și jocuri educaționale originale, cu accent pe estetic, frumos și funcțional. Obiectele MORMI sunt special concepute pentru învățarea prin joacă și interacțiune, încurajând creativitatea, dezvoltarea concentrării și folosirea imaginației.

AFMF



AFMF a urmărit întotdeauna utilizarea materialelor de calitate, din bumbac 100%. În acest sezon, pun accentul pe denim-ul reciclat și pe reutilizarea bucăților de material rămase din producția colecțiilor precedente, motiv pentru care brandul își încurajează clientele să returneze piesele vechi din denim AFMF, oferind la schimb un discount de 30% la următoarea achiziție.

DE CERAMICĂ



Pentru Mădălina Teler, ceramica reprezintă o lume aparte, plină de noi experienţe și de surprize. Astfel a luat naștere proiectul personal De Ceramică, în 2013, prin care iși propune să creeze obiecte-unicat de ceramică, cu forme distincte, oarecum neregulate, cu texturi și decor minimalist.

LIBRĂRIA HUMANITAS



Echipa Humanitas vă așteaptă la Târgul de iarnă cu o selecție de titluri potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Veți descoperi câteva dintre cele mai îndrăgite cărți, dar și unele noi, perfecte pentru cadourile de sărbători. La acestea se adaugă o colecție de semne de carte și cadouri magice.

ATELIER SIMPLUȘ



Atelier Simpluș s-a născut din dragostea de a dărui. Echipa Simpluș realizează jucării inspirate din desenele copiilor, dar și jucării de serie, având la bază schițele unui designer român, sau huse pentru laptopuri, tablete și telefoane. Lucrează doar cu materiale textile: bumbac sau fetru.

Muzica va fi asigurată de Pure Indie Records, cu o selecție din biblioteca lor de vinyluri.



În plus, Asociatia Young Initiative le sare în ajutor copiilor instituționalizați din sectorul 4 și aduce la târg un coș special unde puteți lăsa cadouri de Crăciun pentru aceștia. Haine, cărți, jucării, dulciuri ambalate neperisabile, practic orice lucru care aduce bucurie unui copil cu vârsta între 4 și 18 ani este binevenit. Obiectele pot fi noi, cât și folosite, însă curate și într-o stare bună.

BIANCA POPP



Brandul Biancăi Popp spune ceva despre persoana care îl poartă și e centrat pe individualitate, nu pe gen sau orientare sexuală, ordine socială sau alte presiuni normative, ci pe poveşti jucăuşe, imaginare, care exprimă libertate. Estetica hainelor are o puternică influenţă japoneză, nesupunându-te trendurilor şi concentrându-se mai mult pe design decât pe ideea de modă.

Programul este 12:00-22:00.

Acest târg face parte din festivalul Miercurea Minților Creative.