The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SFÂNTU GHEORGHE DESIGN WEEK

News / 13 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • SFÂNTU GHEORGHE DESIGN WEEK
  • SFÂNTU GHEORGHE DESIGN WEEK
  • SFÂNTU GHEORGHE DESIGN WEEK
  • SFÂNTU GHEORGHE DESIGN WEEK
1/4
Săptămâna Designului de la Sfântu Gheorghe, ajunsă anul acesta la ediţia a 3-a, va avea loc în perioada 20–24 noiembrie. Seria de evenimente, care cuprind expoziții, prezentări de carte și de modă, proiecții de filme și discuții profesionale, va avea ca temă în acest an „Urban Function”/designul funcțional. În cadrul Săptămânii Designului, organizatorii vor încerca şi anul acesta  să genereze oportunităţi de întâlnire pentru reprezentanții locali ai breslei și actorii pieţei, respectiv de a oferi tinerilor designeri talentaţi din Transilvania şi din Ungaria posibilitatea de a se prezenta în faţa publicului larg.

Dincolo de forumul profesional, evenimentul încearca să se adreseze și publicului larg, oferindu-i programe variate care permit o incursiune în această lume specială a creativităţii. Eveniemntul își propune să prezinte designul contemporan publicului larg local, aducând mai aproape lumea esteticii industriale moderne, acest proces de creare începând de la concepţia, fabricarea și comercializarea produselor. De-a lungul anilor, designul s-a încorporat în viața de zi cu zi și în cultură,  acoperă un domeniu extrem de larg. Designul îmbină estetica, forma, funcționalitatea și evidențiază proprietățile unice ale obiectelor într-un mod inovator.

Cea de-a 3-a ediţie a Săptămânii Designului va începe cu vernisajul expoziţiei intitulate „Mesélő jelmezek” (Costume teatrale mărturisitoare) urmată de o prezentare de carte şi de o proiecţie de film documentar. Cartea scriitoarei Turnai Tímea intitulată „Mesélő jelmezek” prezintă comorile ascunse din colecţia de costume teatrale a Muzeului şi Institutului Naţional de Istorie a Teatrului din Ungaria. Piesele de mare preţ şi neprezentate până acum ale colecției designerului de costume Tordai Hajnal vor fi expuse publicului pe tot parcursul Săptămânii Designului. Documentarul ce va fi proiectat va prezenta activitatea designerului de costume Tordai Hajnal, deţinătorul premiului Jászai Mari, al premiului de excelenţă, al titlului de artist emerit, membru al Academiei Maghiare de Ştiinţe. Casa cu Arcade va găzdui expoziţia din lucrările bijutierului Török Réka, iar în Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA va fi prezentată publicului aplicația mobilă de turism, aceasta fiind este instrument de promovare al judeţului Covasna.

În cadrul Săptămânii Designului, studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca se vor prezenta pentru prima dată în faţa publicului, o expoziţie din lucrările lor va fi deschisă la Centrul Artistic Transilvănean. Expoziţia cuprinzând lucrările realizate în cadrul Taberei de design de la Cernat va prezenta, de asemenea, lucrările unor studenţi la design. Universitatea de Artă „Moholy-Nagy” din Budapesta va fi prezentă în cadrul Săptămânii Designului cu două expoziţii. Prezentarea de modă nu va lipsi nici anul acesta din program, asemenea celorlalte programe, aceasta va avea ca temă „Urban Function”. Am invitat creatori de modă şi ateliere de modă cum ar fi Delikatess, Yukka, Ilkapilka, dar vor fi expuşi şi accesoriile vestimentare ale brandurilor Marikó, Esztány şi Rekko. Atelierul de modă KreaKids îşi va aduce colecţia de haine de lucru, regândită şi reinterpretată, cuprinzând 13 piese. Cea de a 3-a ediţie a Săptămânii Designului se va încheia cu o reuniune a designerilor, producătorilor şi a clienţilor.

Organizatorii Săptămânii Designului din Sfântu Gheorghe: Asociaţia Focus Rectus, Institutul Balassi, Csagasa Visual Communication