The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ROMÂNIA - ȚARĂ INVITATĂ DE ONOARE LA VIENNA DESIGN WEEK

Articol / 24 Feb 2017 / INSTITUTE.RO
  • ROMÂNIA - ȚARĂ INVITATĂ DE ONOARE  LA VIENNA DESIGN WEEK
1/1
România va fi țară invitată de onoare la cea de-a XI-a ediție a Vienna Design Week. Romanian Design Week a a primit din partea ICR propunerea de a se ocupa de prezența României la eveniment. Vienna Design Week se va desfășura în perioada 29 septembrie - 8 octombrie 2017.



Președintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, a primit joi, 23 februarie 2017, o delegație oficială a Vienna Design Week, compusă din Lilli Hollein, director al festivalului, Julia Hürner, curator și coordonator (head of production) și Alexandra-Maria Toth, manager de proiect. Delegația a fost însoțită de Irina Cornișteanu, directorul ICR Viena.

Vizita delegației a fost prilejuită de semnarea contractului de colaborare între Institutul Cultural Român și Vienna Design Week pentru cea de-a XI-a ediție a festivalului, la care România va fi țară invitată de onoare. Totodată, cu sprijinul ICR, până la 26 februarie, delegația Vienna Design Week se va întâlni cu studenți și masteranzi ai universităților de profil din București, Cluj-Napoca și Timișoara, precum și cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniul designului artistic sau de produs.

Radu Boroianu a mulțumit pentru invitația făcută României, amintind și de parteneriatul dintre Vienna Design Week și festivalul bucureștean Romanian Design Week, care se bucură și de susținerea ICR. „Designul poate să influențeze societatea, per ansamblu, chiar mai mult decât celelalte arte vizuale", a declarat președintele ICR, întrucât este „cel mai inventiv dintre artele vizuale". A amintit și de importanța designului de produs, aflat în relație directă cu vandabilitatea acestuia, fiind binecunoscută influența esteticului produsului asupra cumpărătorilor, inovațiile tehnologice fiind întotdeauna mai bine puse în evidență de un design de produs performant.