The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românesc

News / 07 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românesc
  • Rezultatul MATERIA 2016: publicul vrea design românescmateria
1/9
Prima ediție MATERIA - târg de design contemporan în piele a reprezentat spațiul necesar de întâlnire între designer și public, cel din urmă fiind cucerit de creațiile designerilor participanți. Lemnia este cel mai votat brand de către public, la MATERIA. 
 
MATERIA - târg de design contemporan din România s-a încheiat cu succes duminică seară, la Grand Hotel du Boulevard. 45 de designeri și branduri românești au expus colecții capsulă și piese-statement create exclusiv pentru MATERIA care au fost primite cu entuziasm de către miile de vizitatori. 
 
“La prima ediție MATERIA, a avut loc o revelație in ambele sensuri: pe de o parte publicul a descoperit designeri pe care nu îi știa, fiind cucerit de creațiile acestora. Pe de altă parte, designerii și brandurile participante au trăit bucuria întâlnirii cu un public dornic să descopere și să achiziționeze design românesc de bună calitate. Acest lucru ne confirmă nevoia evenimentului pe piața din România și ne entuziasmează în a continua”, spune Dan Pierșinaru. 
 
Pe lângă brandul Lemnia, votat la “Premiul Publicului”, în topul preferințelor s-au numărat și designerii Otilia Flonta, Mihaela Glăvan, Luwa, Simina Filat și Bogdan Deliu, fiind cei mai votați de către vizitatori. 
 
“Prin tematică, organizare și selecția de designeri, MATERIA este un eveniment aparte și ne bucurăm că am participat chiar de la prima ediție. În plus, faptul că vizitatorii ne-au apreciat creațiile și am primit premiul publicului este probabil cea mai frumoasă răsplată pentru munca noastră și le mulțumim.”, a spus Răzvan Chelu, fondatorul brandului Lemnia. 
 
Absolvent al Facultății de Arhitectură, Răzvan a pornit într-o aventură în lumea designului alături de tatăl său, Florin, în 2014. “Am îmbinat pasiunea mea pentru design și dragostea lui față de arta prelucrării lemnului pentru a crea genți unice, surprinzătoare, care spun povești despre rătăcirea prin lume, precum și despre întoarcerea la esența unor tradiții românești uitate”, povestește Răzvan. Astăzi, o geantă Lemnia este expusă la Muzeul Genților din Amsterdam, cel mai mare din lume, iar creațiile brandului pot fi găsite și în magazine din Paris, Londra și Rotterdam.
 
Designerii participanți la MATERIA au fost Mihaela Glăvan, Otilia Flonta, Matei Corvin, Alexandra Abraham, Yvy Bags, Paul Christian, Bogdan Deliu, Iutta, Laura Olaru, Snob, Lemnia, Moon by Dana Rogoz, Adina Grapa, Le Dot, Ana Marchetanu, Ana Niculae, Andra Oprea, Atelier437, DIA by Diana Groza, Giuka, Jules by Julia S, Lady Magpie, Le Xa, LIA, Luwa, Oana Lupaș, Oana Vasiloiu, Sebastian Roncea, Simina Filat, Sophie Handbags by Andra Paduraru, Ana Kaloni, Lucienne, Anca Irina Lefter, Millisimo și Verogia.
 
MATERIA a început prin a încuraja tinerii absolvenți, oferind șansa unui proaspăt absolvent de a avea colecția expusă. Alexandru Floarea, absolvent al Universității de Artă din Iași, a primit premiul MATERIA în cadrul Festivalului Diploma, iar colecția lui vestimentară „Dni - powstania” a fost văzută de mii de vizitatori în cele două zile ale târgului.