The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

O nouă întâlnire din seria #CePunemÎnRamă

News / 27 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • O nouă întâlnire din seria #CePunemÎnRamă
1/1
Pe 27 noiembrie are loc conferința Designul, când toți suntem designeri: Perspective în designul pentru inovație socială și culturală, de la 18:30 la Sala Arcelor de la ARCUB (strada Lipscani nr.84–90).

Evenimentul reprezintă a șasea întâlnire din seria de conferințe #CePunemÎnRamă și va fi susținut prin vocile lui Constantin Goagea (arhitect, designer, curator, producător, manager cultural, director executiv al asociației Zeppelin) și Alex Radu (producător și manager cultural, director al Editurii Vellant, cofondator al Aiurart și inițiator al seriei de conferințe).

Ei vor discuta pe marginea uneia dintre cele mai importante cărți despre designul pentru sustenabilitate: „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială”, scrisă de Enzio Manzini.



„Într o lume în rapidă și profundă transformare, suntem cu toții designeri. Aici, ‘toți’ ne include în mod evident pe noi toți, indivizi, dar și organizații, afaceri, entități publice, asociații de voluntariat și municipalități, regiuni și state. Pe scurt, ‘toți’ despre care vorbim include fiecare subiect, fie individual sau colectiv, care într-o lume în transformare trebuie să-și determine propria identitate și propriul proiect de viață. Acest lucru înseamnă să-și transpună capacitatea lor de design în acțiune: un mod de a gândi și de a face lucrurile care presupune reflecție și simț strategic, care ne îndeamnă să ne contemplăm pe noi și contextul nostru și să decidem dacă și cum să acționăm ca să îmbunătățim starea de fapt.”
Enzio Manzini în Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială, Editura Vellant, 2017.

Enzio Manzini este un gânditor de avangardă al designului pentru sustenabilitate și fondatorul DESIS, o rețea internațională dedicată designului pentru inovație socială și sustenabilitate. Este profesor onorific la Politecnico di Milano, profesor la University of the Arts, Londra și profesor invitat la Tongji University, Shanghai, și Jiangnan University, Wuxi.

"Prin exemple convingătoare ale inovaţiei sociale din întreaga lume, Manzini ne arată că este posibil să începem schimbarea felului în care gândim și trăim, schimbarea felului în care relaţionăm cu toţi ceilalţi și cu lumea din jurul nostru, iar în acest timp să începem reconstruirea unei lumi noi." Joel Towers, decan, Parsons School of Design

***

Programul de conferințe #CePunemÎnRamă? a fost inaugurat în luna februarie 2017 ca o nouă componentă a Programului Expozițional ARCUB.

Programul de conferințe #CePunemÎnRamă? funcționează ca un mediu de analiză și schimb de idei al cărui scop este conștientizarea diferitelor fațete, pragmatice și estetice, ale comportamentelor creative contemporane. #CePunemÎnRamă? se adresează atât celor activi în instituțiile culturale, în industria creativă și în scena de artă, cât și tuturor celor care doresc să conștientizeze rolul creativității în societate.


Cu un caracter interdisciplinar, #CePunemÎnRamă? abordează probleme de antropologie culturală, de discernământ estetic și de responsabilitate, despre cum putem da substanță, consistență, profunzime, creativității de azi, prezentând exemple inspiraționale coerente, integrate, din artă, design, arhitectură, cercetare, care să poată conduce audiența de la o privire lucidă în sensul și misiunea creației.