The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Noutăți la Made in RO

Articol / 16 Dec 2015 / INSTITUTE.RO
  • Noutăți la Made in ROAtelier Mustata
  • Noutăți la Made in ROAtelier Mustata
  • Noutăți la Made in ROSquare Art Studio
  • Noutăți la Made in RODare to rug
  • Noutăți la Made in ROHome creators
  • Noutăți la Made in RONaphtaline
  • Noutăți la Made in ROPointer
  • Noutăți la Made in ROCerdak
  • Noutăți la Made in ROCerdak
  • Noutăți la Made in ROCompozitor
  • Noutăți la Made in ROLia Radoi
  • Noutăți la Made in ROLUT
  • Noutăți la Made in ROLUT
1/13
În weekend, pe 19 & 20 decembrie, Made in RO - Târg de design românesc #7 vine cu 23 de branduri și designeri noi față de edițiile anterioare.

Noi am făcut un top 10 al  celor mai cool apariții, must have-uri pe lista de shopping de design românesc:

1. Ramona Enache își expune în premieră paharele Pointer în București, la Made in RO #7. Setul Pointer, care-ți permite să bei vin cu stil oriunde - și la picnic, și în zăpadă - a câștigat anul acesta o mențiune specială Red Dot Design Award. Este o poveste unică, super originală, în peisajul de la noi. Un set costă 139 lei, așa că e musai să mergi să o cunoști pe Ramona, ca să "ciocnești" un pahar de vin cu stil în noaptea de Revelion, la munte sau pe stradă - mai ales că se înfig stabil și în zăpadă.
 
2. LUT îți aduc din Cluj lămpi, boluri și decorațiuni ceramice ce reinterpretează foarte decorativ tradiția și meșteșugurile. Ne place simplitatea lor organică.
 
3. Home Creators este un nou brand pe scena designului de la noi, care își va prezenta în weekend pernele decorative cu tâlc și impact social pozitiv, alături alte câteva accesorii textile pentru acasă. Designul grafic este semnat de Cristina Cărămidă, iar totul, mai puțin imprimarea (și ea în curs de implementare în atelier) este produs în atelierul lor dezvoltat încă din 2014. Atelierul este o afacere socială, unde lucrează oameni defavorizați, fără casă, persoane de etnie romă, care aduc un plus de diversitate și originalitate procesului de creație.
 
4. Creațiile cerdak. sunt pur și simplu rupte din poveste: ilustrațiile, jucăriile și lămpile lor ceramice întruchipează vizual personajele din Arzkabad - orașul zâmbetelor pierdute. O poveste pe care creatorii înșiși au scris-o despre ținutul îndepărtat unde zâmbetele se ascund atunci când se sperie de lumea oamenilor mari. Așadar, vorbim de povești transpuse în obiecte-concept.
 
5. Atelier Mustață creează fotolii cu personalitate românească. Lena, Octav și Alecu dublează linia vintage, ușor nordică, cu o execuție impecabilă, Made in RO. Ciprian Andrei, antreprenorul din spatele Atelier Mustată, a lucrat în publicitate, iar anul acesta a pus bazele acestui nou brand de mobilier românesc, ce-și propune și calitate, și prețuri accesibile. Criterii care contribuie mult la dezvoltarea lui cu pași mari. De ce Mustață? L-a inspirat stăbunicul său, tâmplar de meserie, pe care nu l-a cunoscut, dar a cărui mustață impozantă i-a rămas în memorie.
 
6. Compozitor-ul, semnat de Stoa Creatives (design Mihai Ragea), este kit-ul grafic cu care îți creezi propriul tablou. În rama cu suport magnetic vei suprapune mai multe planșe de carton colorat/decupat/desenat/imprimat (pe care le cumperi odată cu rama-suport). Tu creezi imaginile și tu le mixezi decorativ pe perete. Un experiment grafic savuros indiferent de vârstă.
 
7. Lia Rădoi vine din Timișoara cu cele mai minunate personaje textile, desprinse din lumea celor mici, dar musai de integrat și în lumea noastră, a celor mari.
 
8. Naphtaline lansează în weekend, la Made in RO #7, colecția lor ludică special creată pentru această ediție. Piese de design iconice & nostalgice (din anii '50 până în zilele noastre) sunt revitalizate ingenios, transformându-se în “Povești pentru copii și familie”
 
9. Dare to Rug nu credem că mai au nevoie de prezentări suplimentare: sunt primul brand de design românesc ce produce covoare hand-tufted. În acest weekend, vei putea unoaște designerii din spatele proiectului
 
10. Square Art Studio sunt arhitecții care rescriu textil și pictural povestea caselor tradiționale românești. Decorațiunile lor de Crăciun sunt din pânză, croite și pictate integral manual.
 
Aceasta este doar o mică parte din noutățile ce te așteaptă, pe 19 și 20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc #7. @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5), chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.