The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Noua colecție COS Toamnă/Iarnă 2016

Articol / 27 Iun 2016 / INSTITUTE.RO
  • Noua colecție COS Toamnă/Iarnă 2016
  • Noua colecție COS Toamnă/Iarnă 2016
  • Noua colecție COS Toamnă/Iarnă 2016
  • Noua colecție COS Toamnă/Iarnă 2016
  • Noua colecție COS Toamnă/Iarnă 2016
  • Noua colecție COS Toamnă/Iarnă 2016
1/6
Colecția COS toamnă/iarnă 2016 este inspirată de culorile intense regăsite în fundalul picturilor lui Lynette Yiadom Boakye, paleta coloristică a acestui sezon este compusă din albastru închis, ocru, vişiniu şi verde închis.

Pentru femei, formele clasice au fost reinventate şi remodelate pentru a crea un ton neregulat şi surprinzător. Elementele eclectice şi uneori neobişnuite prezente în colecţie sunt inspirate de proiectul “100 chairs in 100 days” semnat de designerul italian Martino Gamper.

Chiffon-ul de mătase este alăturat stofei pentru a crea un top contrastant, ce va surprinde prin combinarea cu pantalonii plisaţi din lână. Top-ul fără mâneci stil pâlnie şi pantalonii scurţi alungiţi, produşi dintr-o piele delicată în culoarea albastru închis, vor genera o actualizare a ţinutelor asortate clasice.

Accentul este pus pe exagerare, prin gulerele foarte înalte ale helăncilor şi mânecile alungite, pe când tăieturile geometrice oferă un aspect definit şi multifuncţional. Supradimensionarea pantalonilor masculini aduce un element surpriză, pe când manipularea volumelor determină o neregularitate jucăuşă.

În cazul bărbaţilor, accentul cade pe juxtapunerea dintre un look suprapus decadent dar totuşi modular. Aşezarea capselor, curelelor şi fermoarelor denotă performanţă high-tech, pe când print-urile, texturile şi paleta coloristică aduc un element de adâncime şi tactilitate. Culorile şi texturile regăsite în colecţia destinată bărbaţilor pentru acest sezon au ca sursă de inspiraţie munca lui Lev Khesin, un artist berlinez.

Compoziţia încărcată de bogăţie artistică, lucru caracteristic operelor lui Khesin, este reflectată atât în intensitatea culorilor folosite, cât şi în siluetele suprapuse. Print-urile moderne şi stratificarea pieselor apar în toată colecţia, incluzând topul şi geaca în carouri, piese ce ies în evidenţă.

Croiul clasic a fost actualizat pentru a lua forma unei siluete delicate asemenea unui cocon dintr-o lână texturată. Topul gri petrol cu guler înalt este alăturat unor pantaloni decupaţi pentru a forma un look clasic, dar în acelaşi timp modern. Totul va fi completat de un palton din lână texturată într-un albastru navy cu umeri delicaţi.

Piesele multifuncţionale rămân esenţiale şi în acest sezon. Pentru femei, shopper bag-ul din piele delicată cu accente de aluminiu ţine locul unui clutch. Ornamentele şi bijuteriile sunt regăsite în culoarea cuprului şi importanţa suprafaţelor va fi accentuată la genţi şi curele.

Fularele hibrid şi buzunarele aduc elementul de funcţionalitate. Pentru bărbaţi, pantofii oxford maro devin elementele centrale ale colecţiei alături de teneşii cu margine nefinisată. Mănuşile căptuşite fără degete sunt încă un produs ce aduce gradul maxim de funcţionalitate colecţiei.